Suurkaupunkeja kiinnostaa gay-friendly -leima

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • vaeltaja2006
  • 1

Helsingissä Gay-friendly -projekti

Eilen illalla Kimmoliisan lähetyksessä kerrottiin Gay Friendy Helsinki -projektista.Haastateltavana oli kaupungin matkailu- ja kongressitoimiston markkinointipäällikkö Kari Halonen. Ohjelman voi kuunnella tästä:

http://kimmoliisa.net/arkisto/media/168


Madrid haluaa gay-kohteeksi

Madridin turismiviranomaiset kertoivat konferenssissa San Fransiscossa, että Madrid aikoo nostaa itsensä viiden tärkeimmän gay-matkakohteen joukkoon. Iberian niemimaalla Madrid on siinä suhteessa jo tähän saakka ollut johtava kaupunki. Vuosittain kaupungissa käy kolme miljoonaa homo- ja lesboturistia. Ne tuovat kaupunkiin 130 euroa hengeltä päivässä.Se on puolet enemmän kuin heteroturisti keskimäärin.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Madridissa on tarjolla paljon gayturistille. On yli 500 yritystä: hotelleja, baareja, ravintoloita, kahviloita, diskoja, parturi-kampaamoja, kuntokeskuksia, ja kaikenlaisia pikku putiikkeja, jotka suuntaavat liiketoimintaansa HLBTI-väelle. Madridissa on joka vuosi yli 350 vapaa-ajan-, kulttuuri- ja urheilutapahtumaa, jotka on suunnattu homoille ja lesboille. Niistä voisi mainita gay-lesbian-transsexual -filmifestivaalin ja kulttuurifestivaalin "Visible".

Turismiviranomaisten mukaan homoturisti on keskimäärin 30-55 -vuotias, asuu kaupungissa, hän on kiinnostunut kulttuurista ja matkustaa mielellään kaikkina vuodenaikoina. Useimmat gay-turistit tulevat Madridiin Pohjois-Amerikasta, Saksasta ja Itävallasta.


Spartacus Traveler

Spartacus Traveler -lehti on homomatkailijoille tarkoitettu, neljä kertaa vuodessa ilmestyvä saksankielinen lehti, jonka voi imuroida ilmaiseksi verkosta. En tiedä, onko vastaavanlaista englanninkielisenä. Tässä se on saksaksi

http://www.spartacus.de/traveler/

Helsingissä luonto on raitiovaunumatkan päässä. Kiinnostaisikohan se HLBTI-turistia?

Madridin gaysivut
Helsingin gay-friendly -sivusto

1 kommenttia

Ehkä lama saa aikaan sen, että aletaan ajatella matkailijoiden muitakin ryhmiä kuin vain esimerkiksi sitä standardiperhettä. Vaeltaja kysyy kuvatekstissä, että kiinnostaisiko luonto sateenkaarituristia. Kyllä varmasti kiinnostaa. Aivan samankaltaisia asioita kuin heteroitakin. Omassa ajattelussammekin on parantamisen varaa. Eivät kaikki homot ole vain bilettäjiä.

Sain hetki sitten tutulta miesparilta tekstiviestin Kilimanjarolta. Olivat käyneet 5896 metrissä.

Madridin kiinnostus homoturisteista on hyvin ymmärrettävää. Heiltä ei ole voinut jäädä huomaamatta Kanarian saarten homoturistien valtavat määrät ja heidän rahankäyttönsä.

Amerikkalaiset eivät näytä löytäneen Kanariaa. Olen koettanut houkutella sikäläisiä ystäviäni mukaan saarille. Yksi heistä tutki jopa kulkemisen. Hän totesi parhaimmillaankin joutuvansa käyttämään neljää eri lentoa päästäkseen Kanarialle. Ei se heitä vielä houkuta.