Venäjän junaräjäytys

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 1

Venäjän junaonnettomuuden syynä oli terrori-isku. Nyt etsitään syyllisiä. Halukkaita on jo ilmoittautunut. Salainen palvelu miettii, onko tekijä tsetseenijoukko vai äärioikeistolaiset. Tsetseenien tilillä on jo teatteri-isku ja kouluisku. Terrorijohtaja Shamil Basajev kuoli 2006, ja sen takia ei uskota, että nyt olisi kyse tsetseeni-iskusta.

Nationalistit on yksi epäilty ryhmittymä. Sieltä on noussut esiin nimi Combat 18. He ovat netissä jo kertoneet olevansa iskun takana. Venäjän oikeistoryhmät ovat radikalisoituneet ja kiihottavat suoraan väkivaltaan. Marraskuun alussa on pidätetty ihmisoikeusaktivsti Stanioslav Markeovin ja journalisti Anastasia Baburovan murhaaja. Tappajaksi epäillään 29-vuotiasta Nikita Tichonovia.

Venäjän kansallismieliset ovat jo kerran tehneet junaiskun. Se oli vuonna 2005. Pommi oli raiteilla 153 kilometriä Moskovasta. Jäljet olivat samanlaiset kuin nyt. Se juna oli kuitenkin tulossa Groznysta ja oli täynnä tsetseenejä.

Combat 18 -tietoja löytyy helposti netistä. Huhtikuussa 1999 oli Lontoossa iskuja mustia, aasialaisia ja homoja vastaan. Olisiko nyt kyseessä Combatin solu Venäjällä? Tämä kaikki on spekulaatiota.

1 kommenttia