USA: Katoliset papit pakotetaan kaapista ulos Washington DC:ssä

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Juhani Viherlahti
  • 2

Taistelu homoavioliittolaista Washington DC:ssä kovenee. Aikaisemminhan katolinen kirkko ilmoitti sulkevansa kaikki avustuspalvelunsa, jos homoavioliittolaki menee läpi.

Yhtenä vastaiskuna katolista kirkkoa kohtaan on avattu verkkosivusto ChurchOuting.org. Sen tehtävänä on kerätä tietoa kaapissa olevista katolisista homopapeista. Samoin aiotaan julkistaa tietoja heterosuhteisista papeista.

Sivuston avaaminen on herättänyt homopiireissä erittäin vahvoja ristiriitaisia tunteita. Outingia pidetään monien mielestä sopimattomana ja vahingollisena menetelmänä esimerkiksi juuri tässä lakitaistelussa.

Advocat-lehden uutinen aiheesta

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

2 kommenttia

Henkilökohtaisella tasolla voi tulla monta tragediaa lisää. Yleisellä tasolla en myöskään näe tällaisen Hammurabin lain kaltaisen toiminnan olevan hyvä. Hyvä voittaa lopulta pahan.
Kaikillahan niillä katolisilla papeilla on mies- tai naispuolinen rakastaja, kenties jopa useampi.

Tehokkaampaa on iskeä rahoitukseen. Melkein yhtä tehokasta on pyöritellä tuollainen poliittinen vastustaja tervassa ja höyhenissä eli kaivaa kaikki synnit esille. Nämä temput kasvattavat vastustajassa sen verran uutta respektiä ettei se välttämättä enää viitsi lähteä poliittiseen kiusantekoon.

Esimerkiksi Suomen katolinen kirkko on täysin avoin mediahyökkäykselle, jossa otetaan aloite moraalikysymyksistä ja kyseltäisiin katolisilta papeilta miten he suhtautuvat pedofiilikollegoihinsa. On siis helppo osoittaa, että moraalisesti Suomen katolinen kirkko on kuin se sadun keisari ilman vaatteita. Sama pätee myös kristillisiin.