Euroopan neuvosto yrittää laajentaa homo-oikeuksia

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006


Euroopan neuvosto yrittää toimia homo- ja transfobiaa vastaan ja hillitä suvaitsemattomuutta ja syrjintää. Nämä ilmiöt kohdistuvat jatkuvasti homoseksuaaleja vastaan. "Steering Committee for Human Rights" (»CDDH«) on esittänyt toimenpiteitä, joilla HLBTI-ihmisten hyväksyntää lisättäisiin.

Selvityksessä käsitellään mm. oikeutta keinohedelmöitykseen, adoptioon ja kirugisiin toimenpiteisiin niin, että fyysinen olemus vastaa gender-identiteettiä. Eurooppaan yritetään luoda seurantasysteemi. jolla voitaisiin todeta, miten tehokkaita ehdotetut toimenpiteet ovat olleet.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kuten on ollut odotettavissa, Euroopan neuvoston konservatiivipiirteistä on tullut vahvaa kritiikkiä. Siellä pelätään, että jos syrjintä lopetetaan, esim. kirkot eivät tulevaisuudessa voisi lausua moraalaisia näkemyksiään homojen ja lesbojen elämäntavasta.

Euroopan neuvostoon kuuluu 47 valtiota. Vuodesta 1993 lähtein Euroopan neuvosto on erityisesti keskittynyt demokratian suojelemiseen. Siihen kuuluvat mm. ihmisoiekudet ja demokraattiset perusoikeudet. Euroopan neuvosto on riippumaton EU:sta. Moelmmat käyttävät kuitenkin samaa lippua ja sama hymniä.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!