Lasten oikeuksien päivä ja transihmisten muistopäivä

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • (päivitetty )
  • vaeltaja2006

Lasten oikeuksien päivä ja transihmisten muistopäivä

Tänään on liputuspäivä. YK:n lapsen oikeuksien sopimus somittiin 20 vuotta sitten. Sateenkaariperheet juhlivat päivää vasta huomenna lauantaina. Tietoja löytyy heidän kotisivultaan ja ranneliikkeeen tapahtumakalenterista..

http://www.sateenkaariperheet.fi/ajankohtaista.html

Transihmisten muistopäivää vietetään nyt 11. kertaa. Nettitietojen mukaan tänä vuonna on tullut julki 117 transihmisen surmaa.

Viime vuonna transhelsinki-tapahtumassa kerrottiin lisää muistopäivästä ja sen taustasta. Tänä vuonna ei ole virallisia tapahtumia ainakaan Helsingissä.
Kuuntele
http://kimmoliisa.net/arkisto/media/81

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu


Transihmisten muistopäivän synkät tilastot

Kansainvälistä transihmisten muistopäivää vietetään yli 120 kaupungissa ja 17 maassa ympäri maailmaa. Tarkoituksena on kiinnittää huomiota viharikoksiin, joita jatkuvasti kohdistuu transihmisiin. Muistopäivän viettäminen alkoi aikoinaan USAsta.

Tutkimusprojekti Trans Murder Monitor kertoo, että tänä vuonna on yli 160 ihmistä joutunut tapettujen listalle. Tämä lukema on kuitenkin luultavasti vain murto-osa todellisista tapauksista. Tapauksia on kaikista maanosista. Eniten murhia on tapahtunut Pohjois-Amerikassa ja Latinalaisessa Amerikassa. Tässä esimerkkejä: Brasilia 41, Venezuela 22, Honduras 16, USA 13. Kaikkiaan 124 murhaa on tapahtunut vuoden aikana 15 latinalaisen Amerikan maassa. Se on 75% kaikista transihmisten murhista.

Myös Euroopassa on tapahtunut näit ä murhia: Italiassa, Venäjällä, Serbiassa, Espanjassa, Turkissa ja Englannissa. Aasiassa on saatu tietoja murhista Intiasta ja Malesiasta. Afrikassa on tietoja Algeriasta ja Australian alueella Uudesta Seelannista.

Luettelo murhatuista löytyy Transgender Europen sivulta
http://www.tgeu.org/

Muistopäivän tilaisuuksia (sellaisia, joista on tiedotettu eurooppalaiselle järjestölle) vietetään aika harvoissa kaupungeissa Euroopassa. Pohjoismaissa tilaisuuksia on Oslossa, Bergenissä ja Lindköpingissä. Helsingissä pidetään ainoastaan kokous, jossa pohditaan päivän viettoa tulevina vuosina.

Tässä kartassa on tietoon tulleet transihmisten murhat.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!