Puolassa skandaali: ´Ilmoita minut lapsen isäksi´

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006

Puolaan vaaditaan nyt uutta lakia, joka estäisi niiden aikeet, jotka vain teeskentelevät isyyttä. Unkarissa asuva puolalaismies ja homoaktivisti pani nettiin ilmoituksen. Hän etsii lasta, mutta homoparilta on kielletty adoptointi. Hän ehdottaa, että joku äiti, joka haluaisi jakaa tulevan lapsen kasvatusvastuun, ilmoittaisi hänet isäksi. Puolan lain mukaan 36-vuotias Karski Arkadiusz automaattisesti saisi isän statuksen, kun hän tunnustaa lapsen. Vaikka asiassa toimitaankin lain kirjainta vastaan, sillä ei ole väliä, koska viranomaiset eivät tutki isän ja lapsen verisukulaisuutta.

Ilmoitus aiheutti valtavan suuttumuksen Puolan konservatiivien joukoissa. Nyt vaaditaan,että tällaisissa tilanteissa on tehtävä DNA-tutkimus. Hallituksessa olevan Kansalaisfoorumin (PO) puheenjohtajan mukaan tämä vakavasti haittaa lapsen hyvinvointia, kun yliolkaisesti suhtaudutaan isyyteen. Oikeistopopulistinen Laki- ja Oikeuspuolue kertoo jo valmistelevansa lakia DNA-tutkimuksesta. Puolueen parlamenttiryhmän puheenjohtaja sanoi, että kuka tutkii sen, etteivät homot käytä lapsia välikappaleina ideologisiin päämääriinsä.

Poliisi tutkii, onko tässä kyse ihmiskaupasta. Puolalaiset lehtitoimittajat ovat yrittäneet saada yhteyttä Karskiin, mutta häneen saadaan yhteys vain blogin kautta. Karski Arkadiusz vietti äskettäin komeita häitä. Hän meni naimisiin budapestilaisen ystävänsä Balazs Pálfin kanssa. Tämä on tunnettu radiotoimittaja.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

(hatter.hu)

Tämä uutinen on hävinnyt em. uutissivulta jo samana päivänä. Miksi - siitä ei ole tietoa.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!