Puolalainen maalivahti sai potkut välittömästi

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • (päivitetty )
  • vaeltaja2006
  • 1

4.11.2009 Hyvä! Homofobia tulee näkyväksi!


Welt-lehdessä European Gay & Lesbian Sport Federationin (EGLSF) saksalainen edustaja Tanja Walther-Ahrens sanoo, että on hienoa, kun sanotaan homofobia julki. Sillä tavalla saadaan näkyväksi useimmiten peitettynä oleva viha homoja ja lesboja kohtaan.

Harvoin ammattilaisurheilijat samalla tavoin nostavat homofobiaansa julkisuuteen kuin nyt puolalainen maalivahti. Hän kertoo olevansa katolilainen eikä hyväksy "sellaisia" ihmisiä.

Dirk Brüllau euroopanlaajuisesta homojen ja lesbojen fanklubista QQF:stä tietää, etä homofobia on erityisen suurta itäisessä Euroopassa. Siellä merkitsee pelaajien syntyperä ja uskonto hyvin paljon. Mutta homofobiaa on myös läntisessä Euroopassa. Pariisissa muslimijalkapallojoukkue kieltäytyi pelaamasta homojoukkuetta vastaan. Vakaumus oli tärkeämpää kuin reilu peli.

Ammattilaispelaajien joukossa homoseksuaalisuus on kuuma teema. Jos pelaaja asettuu puolustamaan homoja ja lesboja, hänet äkkiä ajetaan nurkkaan ja leimataan itse homoksi tai lesboksi. Vain harvoin maineikkaat pelaajat uskaltavat sanoa mitään homofobiaa vastaan. Yksi poikkeus oli pari vuotta sitten Philipp Lahm, joka antoi haastattelun gay-lehdelle.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu


Homona jalkapallojoukkueessa on psyykkisesti rasittavaa

Keskimäärin väestöstä 5-10% on tutkijoiden mukaan homoseksuaalisia. Miksi jalkapallossa olisi toisin? Entinen huippujalkapalloilija Marcus Urban kuvaa kirjassa Versteck Spieler, miten paljon ottaa voimille olla joukkueessa homona ja miten vaikeaa on kaapistatulo. Saksan jalkapalloliitossa urheilujohtaja Theo Zwanziger on ymmärtänyt tilanteen ja asettunut tukemaan homourheilijoita. Se on kuitenkin vain tämän yhden miehen aktiivisuutta.


Homofobiaa ei voi mitata
Psykologian professori Vechtan yliopistosta on tutkinut tätä teemaa ja sanoo, että homofobiaa ei voi empiirisesti mitata. Sen vuoksi asia on vaikea. Stadionit ovat miesreservaatteja, missä tietyn pelot hallitsevat. Se on hyvin jäykkä rakennelma. Sen takia ei ole nähty kaapistatuloja.

Kasvatus hoomofobiaa vastaan pitäisi aloittaa jo juniori-ikäisenä. Kun nämä nuoret päivästä toiseen kuulevat homoherjauksia, se asia imeytyy aivoihin. Stadioneilla kuulee, kun esim. erotuomaria kutsutaan homoksi. Vaikka se vaikuttaa harmittomalta, sitä se ei ole.


3.11.2009 Maalivahdille kenkää

Homovihamieliset tekstit aiheuttivat potkut puolalaiselle maalivahdille Arek Onyszkolle (35v). Hän on ollut ammattilaisena ykkösliigassa FC Midtjyllandissa. Maalivahti julkaisi maanantaina kirjan elämästään, ja siinä hän kertoi, miten hän vihaa homoja. Hän todella vihaa. Homot saavat hänessä aikaan oksennuksen. Hänet erotettiin saman päivänä, ja syyksi sanottiin, että hän edustaa arvoja, jotka eivät vastaa jalkapalloyhdistyksen arvoja.

Puolalainen maalivahti on ollut otsikoissa jo aikaisemmin. Hänet mm. tuomittiin Odensessa vaimonsa pahoinpitelystä ja viime aikoina hän on ollut kentällä jalassaan sähköinen jalkarauta. Hän oli saanut ehdollisen tuomion.

(Welt)

1 kommenttia

Tuntematta lainkaan puolalaista jalkapalloilijaa, ja perustuen vain uutiseen, totean vanhan sanonnan tapaan: jos jotakin asiaa ei voi hyväksyä itsessä, se on aivan sietämätön toisessa.

Hyvin paljastavaa käyttäytymistä.