Frankfurt: Cafe Karusell, paikka yli 60-vuotiaille

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006

Hans-Peter Hoogen (62v) on juristi ja kapakanpitäjä. Hänellä on Grössenwahn-niminen kapakka (suom. "suuruudenhulluus"). Parin muun ikätoverinsa kanssa hän on pohtinut iäkkäiden asiaa. Isoäidit esittelevät vanhainkodeissaan kuvia lastenlapsista. Mitä tekevät homot ja lesbot siinä iässä? Heillä on omat elämänvaiheensa, ja he toivovat, että heidänkin elämäänsä käsitellään ymmärtäen ja kunnioittaen. Ja he eivät halua jäädä yksin.

Iäkkäämpien tapaamispaikkoja ei juuri ole ollut Frankfurtissa, vaikka se on miljoonakaupunki. Tiistaina avataan Cafe Karusell, joka on tarkoitettu 60+ -ihmisille. Sinne on suunniteltu erilaista ohjelmaa, mm. keskusteluja vanhaksi tulemisesta ja erilaista kulttuuritarjontaa. Musiikkina soivat iskelmät 60- ja 70-luuvilta.

Projektin taustalla on kaupungin hallintoa lähellä oleva yhdistys. Kahvila sijoittuu HLBTI-infokeskuksen yhteyteen Alte Gasse –kadulle, keskelle homoskeneä. Yhdistys sanoo, että he ovat gay-friendly. Vuodesta 2006 alkaen heidän tiloissaan on ollut infopuhelin vanhemmille homoille.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Homojen ja lesbojen tilanne ei ole kiinnostanut tavanomaisia eläkeläisyhdistyksiä. Nyt tässä yhdistyksessä on saatu aikaan, että homoseksuaalisille ihmisille suunnitellaan vanhainkotia. Arvioiden mukaan Frankfurtin alueella elää noin 5000 yli 65-vuotiasta homomiestä. Monet näistä ovat kokeneet menneisyyden vainot ja halveksunnan. Monet ovat olleet alibi-avioliitossa.

(Frankfurter Rundschau)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!