USA: Presidentti Obaman odotetaan allekirjoittavan keskiviikkona homoja suojelevan viharikoslain

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • (päivitetty )
  • JuhaniV

30.10.2009
Presidentti Obama allekirjoitti keskiviikkona viharikoslain laajennuksen. Mukaan tuli siis nyt myös seksuaalinen suuntautuminen. Allekirjoitustapahtumassa ja sen jälkeen pidetyssä, Obaman isännöimässä tilaisuudessa olivat läsnä vuonna 1998 murhatun Matthew Shepardin vanhemmat, sekä homojärjestöjen edustajia.

Shepardin murhan jälkeen ajateltiin, että viharikoslakiin saadaan vuoden sisällä myös homot. Toisin kävi. Republikaanit ovat taktikoinnillaan onnistuneet viivyttämään lakimuutosta peräti kymmenen vuotta.

FBI on julkistanut tilaston vuodelta 2007. Yhdysvalloissa tapahtui tuona vuonna 7 624 viharikokseksi luokiteltavaa tapausta. Niistä yli puolet luokiteltiin rotuun kohdistuviksi. 17 prosenttia perustui seksuaaliseen suuntautumiseen.

Konservatiivit pelkäävät tämän olevan tie homojen muidenkin oikeuksien kirjaamiseen lakeihin.

****************

Laki on saanut nimekseen Matthew Shepardin mukaan. Hänet murhattiin vuonna 1998 Wyomingissa. Shepardin äiti on taistellut tämän lain puolesta. Perheen jäseniä on kutsuttu Valkoiseen taloon allekirjoitustilaisuuteen.

Ääriuskonnolliset yhteisöt ovat voimakkaasti tuominneet lain. Heidän mielestään laki rajoittaa heidän uskontonsa harjoittamista ja sananvapautta.

Viharikoslain suojelun piiriin USA:ssa kuuluvat jo aikaisemmin säädettyinä rotu, ihonväri, uskonto ja alkuperämaa.

On Top Magazinen uutinen

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!