Valehomona siirtolaiseksi USA:han

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Juhani Viherlahti
  • 1

AP:n uutinen kertoo USA:n länsirannikon Washingtonin osavaltion maahanmuuttajaneuvojan tienanneen neuvoillaan 1 000 - 4 000 dollaria järjestellessään maahanmuuttajille vääristeltyjä dokumentteja. Hän mm. neuvoi maahanmuuttajaa kertomaan olevansa homo ja joutuvansa kidutetuiksi kotimaissaan. Muita vastaavia keinoja olivat uskonnollisen tai poliittisen vakaumuksen käyttäminen perusteena.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

1 kommenttia

Käytännössä Suomessakin aina lakia venytetään, jos asioimassa sattuu olemaan joku viranomaisen tuttu. Suomalainen viranomaisjärjestelmä on siinä mielessä epäreilu, että lahjontamahdollisuus ei ole avoin tasapuolisesti kaikille.

Pitää olla jäsenkirjaa, viranomaisen tuttu tai mahdollisuus lahjoa viranomaista lupaamalla sille työpaikka yksityiseltä sektorilta.

Lain venyttäminen omaa asemaa hyväksi käyttäen on suomalaisessa kulttuurissa niin syvällä, että tuttu poliisimies kehuskeli venyttäneensä lakia Espanjassakin suomalaisen poliisin asemaa hyväksi käyttäen omassa siviiliasiassaan.

Aikoinaan ennen EUta virolaisten prostituoitujen viisumiasiointi sujui sutjakkaasti toisin kuin tavallisten kansalaisten kohdalla. Tuskinpa kuitenkaan ihan ilmaiseksi.