Karhun tassunjälki oikeuteen

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 2

Hollannissa on karhuille tarkoitettu postimyyntifirma Bearwear. Sen logossa on karhun tassunjälki. Saksalainen yritys Jack Wolfskin aikoo käydä oikeudellisiin toimiin logoa vastaan, koska myös Jack Wolfskinin logossa on jonkin eläimen tassun jälki.

Karhujen firma voisi tietenkin muuttaa logoaan, mutta kun se logo on myös painettuna esim. paidoissa. Karhujen firman kotisivulla kerrotaan, että "jokin selkäreppufirma väittää, että logot ovat liian samanlaisia ja kyseessä olisi copyright-asia".

Mutta miten käy karhu-yhteisön lipulle, koska siinä on sama tassun jälki.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Jack Wolfskin on perustettu 1981 ja se on Saksan suurin ullkoilmavarusteiden valmistaja. Liikevaihto on noin 200 miljoonaa euroa.
(queer.de)

Kuvat kertovat, millaisesta tassusta on kysymys.

2 kommenttia

Lipulla tuskin on mitään hätää, vaikka sen historia ei ulotu sen pidemmälle kuin vuoteen 1995.

Vaatekauppa ja vaatemerkki sen sijaan ovat samalla toimialalla. Tappeluhan tuosta tulee. On tietysti eri asia, voiko joku omia kovinkaan laaja-alaisesti eläimen tassunjälkeä. Logot eivä muuten ole sekoitettavissa toisiinsa. Lisäksi Bearwear voi vedota siihen, että tassunjälki on karhukulttuuriin olennaisesti kuuluva symboli.
Siis Jack Wolfskinillä on logossaan _suden_ jalanjälki ja Bearwaren logossa on _karhun_ jalanjälki. Seuraavaksi Jack Wolfskin varmaan aikoo haastaa oikeuteen kaikki joiden nimessä on joko sana Jack tai Wolf. Sitä paitsi karhun jalanjälki on hyvin helppo erottaa muiden suurpetojen jäljistä
http://www.suurpedot.fi/page.asp?Section=34