Pakolaisille homoustestejä

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006


Kaksi banladeshilaista miestä on yrittänyt saada turvapaikkaa Australiasta. Viranomaiset miettivät, voidaanko turvapaikka antaa. On kulunut jo 10 vuotta. Miehet ovat turhautuneita, ja ehdottavat, että he todistavat homoseksuaalisuutensa harjoittamalla seksiä yhden todistajan läsnäollessa.

Miehet lähtivät Bangladeshista vuonna 1999, kun he joutuivat väkivaltaisten hyökkäysten kohteiksi. Kolme kertaa heidän turvapaikka-anomuksensa on hylätty. Ensimmäisellä kerralla sanottiin, että he eivät joudu Bangladeshissa vaikeuksiin, jos he käyttäytyvät mahdollisimman diskreetisti ja näkymättömästi. Toisella kertaa heidän turvapaikka-anomuksensa hylättiin ilmiantopuhelun perusteella. Puhelussa kerrottiin, että he ovat veljeksiä. DNA-tutkimus osoitti väitteen vääräksi.

Komannella kerralla heitä pyydettiin kertomaan yksityiskohtia seksielämästään. He kieltäytyivät, ja turvapaikkaa ei tullut. Heidän lakimiehensä sanoi, että he elävät hiljaista elämää, eivätkä liehu Sydneyn gay-piireissä. Se on omalta osaltaan heikentänyt heidän mahdollisuuksiaan.

http://www.upi.com/Top_News/International/2009/10/16/Immigrants-try-to-prove-they-are-gay/UPI-26911255738003/

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

*****

Pakolais- ja turvapaikka-asioissa ei juuri tunneta käsitettä "seksuaalipakolainen". Omassa maassaan hengenvaaraan joutuvia ihmisiä palautetaan kotimaihinsa, koska maat eivät ole sotaa käyviä tai niitä ei muilta osin katsota vaarallisiksi maiksi. Yksilöt, joiden kotimaassa homous on rangaistavaa, joutuvat kummallisten käsittelyjen eteen ja todistelemaan omaa tilannettaan, siis nyt myös Australiassa. Amnestyn HLBTI-ihmiset ovat kiinnittäneet huomiota seksuaalipakolaisten heikkoon asemaan, mutta virallisella tasolla tässä asiassa ei juuri ole edistytty.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!