Eurooppalaiset suurkaupungit panostavat HLBTI-matkailuun

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 1

Wienissä on historiaa

Gayrussia-sivuston keskeinen henkilö Nikolai Baev kertoo Wienin matkastaan, jolla hän tutustui kaupungin pinkkiin tarjontaan. Wienin turistitoimisto on alkanut mainostaa Wieniä gay-matkailukohteena. Kaupungissa on vilkas gay-yhteisö ja paljon kulttuuria.

Turistitoimistosta Eva Draksler kertoo, että gayihmiset ovat kovia matkustelemaan. Nyt Wien halutaan yhdeksi matkakohteeksi. Se on eurooppalainen kulttuurin mekka. Arkkitehtuuri, taide ja monumentit ovat mahtavia. Historiallinen keskusta tarjoaa goottilaista tyyliä, renessanssia, barokkia ja art nouveauta.

Wienillä on homohistoriaa. Kansallinen sankari prinssi Eugene von Savoy (18.10.1663 – 21.4.1736) oli homo. Hän pelasti Wienin turkkilaisten valtaukselta 1700-luvulla. Hän jätti Wieniin monia barokkipalatseja, mm. Belvederen. Englannin kuningas Richard Leijonanmieli asui 1100-luvulla jonkin aikaa Wienissä ja vaikutti merkittävästi Itävallan historiaan. Hänkin oli homo.

1800-luuvlla tunnettuja homoja olivat keisari Franz-Josef II:n nuorempi veli. Homoseksuaalisuuden vuoksi keisari-veli lähetti hänet rangaistuksena Salzburgiin. 1900-luvulla on paljon kuuluisuuksia. Englantilainen runoilija Wiston Auden oli avoimesti homo. Hän eli viimeiset vuotensa itävaltalaisen partnerinsa kanssa. Hän kuoli vuonna 1973. Wienin keskustassa on ollut hotelli, jossa hän asui. Nyt vain rakennus on nähtävissä.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Wien on gay-ystävällinen. Siellä voi kulkea homopari käsi kädesä. Yleensä aggressioita ei näe. Nashmarkt on alue, jossa on paljon homobaareja ja muita hlbti-palveluita. Alueella asuu paljon homoja.

Wienissä järjestetään suuria gay-tapahtumia: Rainbow pride-paraati, Rainbow-tanssiaiset, Life-ball (Euroopan suurimmat hyväntekeväisyystanssiaiset HIV-työn hyväksi). Monet Wienin hotellit ovat gay-friendly.

(gayrussio.ru)

Lontooseen HLBTI-turistineuvonta


Tänä syksynä avataan Lontoossa HLBTI-turisti-informaatiopiste. Sen osoite on Lisle Street 30, Leicester Square. Lontoon gayskene on niin laaja, että tällaista omaa infopistettä tarvitaan. Se auttaa myös eri tilaisuuksien järjestäjiä suoraan kohdistamaan infon kohderyhmälleen.


Barcelona: HLBTI-väki kokee itsensä torjutuksi

Viikko sitten oli julkisuudessa uutinen, jonka mukaan Barcelona ja Sitges ovat mainioita lomaparatiiseja homoille, mutta paikalliset HLBTI-ihmiset kokevat olevansa torjuttuja muun väestön keskuudessa. Äskettäin julkaistu tutkimus osoittaa, että joka neljäs homo on joutunut julkisesti pilkatuksi. Joka toinen kokee olevansa torjuttu, vaikka sitä ei ole ääneen sanottukaan. HLBTI-ihmisten torjuminen jatkuu, vaikka esim. kouluopetukseen on sisällytetty tietoa holmoseksuaalisuudesta.

Espanjassa on tunnustettu homojen avioliitot, mutta vasta 5 000 paria on solminut avioliiton. Jossain on mätää. Aikaisemmin Barcelonaa mainostettiin homomaailman ehdottomana Hotspottina. Yhä edelleen siellä käy 150 000 hlbti-turistia lomamatkalla.

1 kommenttia

  • 1 / 1
  • TomBCN
  • 28.2.2010, 0.35
En tieda mista noi vaitteet Barcelonan antihomoasenteesta on otettu, mutta itse taalla 10 vuotta asuneena en ole koskaan tuntenut itseani halveksuttavan tai loukattu. Jos silta tuntuu, voin laittaa mekon paalle ja kavella kadulla ilman pelkoa mistaan. Suomessa tulis turpaan ja nopeasti. Tama kaupunki ja sen asukkailla on erittain hyva asenne homoja vastaan, tai ainakin "mulle on aivan sama/ei kiinnosta". Kaikki "hetero"-diskot on vahintaankin mixeja. Kaupungin laitaosat ovat tietenkin eri asia, mutta niin on kaikkialla maailmassa.