Ranskan hallitus puolustaa kulttuuriministeriään

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006

Ranskan pääministeri Fillon kertoi tänään tv-asema RTL:lle, että hän ja presidentti Sarkozy antavat tukensa kulttuuriministeri Freredic Mitterandille. Riita on syntynyt Mitterandin näkemyksistä seksiturismia kohtaan. Mitterandin kirjassa vuodelta 2005 ("La mauvaise vie" huono elämä) avoimesti homona elävä Mitterand kertoo joskus ostaneensa seksiä Thaimaassa.

Frederic Mitterand on 62-vuotias ja hän on edesmenneen presidentti Mitterandin veljenpoika. Hän kertoo kirjassaan minä-muodossa tapahtumista, jotka oppositio on tulkinnut seksiksi alaikäisten kanssa. Poliisi on jo tehnyt esitutkimuksia asiassa. Thaimaata tuntevat kuitenkin sanovat, että termi thaiboy ei välttämättä tarkoita alaikäistä. Vielä 40-vuotiaat ovat siellä "poikia". Go-go-baareissa ei enää ole ollut alaikäisiä, koska sillä tavoin menetttäisiin lisenssi.

Kirjassa Mitterand kirjoittaa, että häntä kiihottavat valtavasti kaikki nuorten miesten markkinoiden rituaalit. Hän kirjoittaa myös läntisestä moraalista ja ikuisesta syyllisyydestä.

Oppositio yrittää kaataa Mitterandin

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Sosialistit ja äärioikeiston Front National ovat vaatineet Mitterandia ulos hallituksesta. Ranska taistelee yhdessä Thaimaan kanssa seksiturismia vastaan, ja Ranskalla on ministeri, joka myöntää ostaneensa seksiä. Front Nationalen johtaja Marine Le Pen sanoo, että Mitterand on ollut tietoinen perverssistä systeemistä, mutta kuitenkin hän on pelehtinyt thaipoikien kanssa. Myös vihreät ovat pitäneet kirjaa kauheana. Se on ollut kulttuuriministerin julkista terapiaa.

Mitterand joutui kritiikin kohteeksi jo ennen kirjakohua, kun hän otti Roman Polanskin suojelukseensa. Ranska on kieltäytynyt luovuttamasta 76-vuotiasta tähtiohjaajaa USAhan.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!