Ruotsi: Boråsissa pommi-iskun tekijöistä ei vielä tietoa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • (päivitetty )
  • vaeltaja2006

12.10.2009 Tekijöistä ei vielä tietoa

Poliisi tutkii tapahtumaa vaaran aiheuttamisena tai kiihotuksena ihmisryhmää kohtaan. Ketään ei ole vielä epäiltyjen listalla, sanoo poliisi. RFSL Boråsista kerrotaan, että tällaista ei ole aikaisemmin tapahtunut, mutta nuorisojengi on aikaisemminkin käynyt häiritsemässä. Mm. viime kesänä heiteltiin muutaman kerran kiviä. Nyt on astuttu askel eteenpäin. Nuoret olivat arviolta 15-20 -vuotiaita. Nyt yritetään luoda yhteys poliisiin ja neuvotella, miten tällaisia tapahtumia estettäisiin. Olisi hyvä, jos poliisi ajaisi juhlailtoina paikan ohi muutaman kerran. Toivottavasti jäsenet eivät pelon takia kaikkoa.

(Borås Tidning)

RFSLn Boråsin alaosasto on suurin järjestö suurkaupunkien ulkopuolella.


"Nyt emme saa pelätä!"

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

RFSL Boråsin kotisivulla puheenjohtaja Mikael C. Eriksson kertoo, että hän on ollut yhteydessä kaupunginhallitukseen ja pyytänyt palaveria tulevista toimenpiteistä. Myös poliisin kanssa on käynnistetty yhteistyö.

Seuraavan kerran nuoret kokoontuvat kerhollaan ensi lauantaina klo 22-02. Puheenjohtaja kutsuu kaikki mukaan. Nyt ei pidä osoitta pelkuruutta. "Meitä ei tungeta takaisin kaappiin. Emme hyväksy, että meitä vastaan tehdään attentaatti sen takia, että olemme HLBT-ihmisiä".

1990-luvulla Boråsin seutu tunnettiin erityisesti uusnatsien toiminnasta. Uusnatsit ilmeisesti edelleen vaikuttavat kaupungissa, koska RFSL Borås on mukana järjestämässä kristalliyön tapahtumaa 9. marraskuuta. Toritapahtumassa ja soihtukulkueessa vastustetaan rasismia ja muukalaisvihamielisyyttä.


11.10.2009 Pommi-isku nuorten juhliin

Ruotsin Boråsissa tehtiin pommi-isku viime yönä RFSL:n klubihuoneistoon. Sisällä oli nuorten ryhmän tapaaminen ja ulkona oli nuoria, jotka heittelivät kananmunia. Huoneisto täyttyi savusta, kun sinne heitettiin kotitekoinen pullopommi.

RFSL:n puheenjohtaja pitää tapausta pelottavana. Edelleen vuonna 2009 yhteiskunnassa asenteet ovat sellaisia, että halutaan vahingoittaa ihmisiä. Poliisi ei QX:n mukaan vielä aamupäivällä ollut pidättänyt ketään.


http://www.bt.se/nyheter/boras/bomb-kastades-mot-rfsls-lokal(1567968).gm

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!