Noitavainoa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 7

Times-lehti kertoo, että 58-vuotias entinen opettaja Ms McKeever tekee Edinburgissa päätyönään homopappien paljastamista. Hän julkaisee Catholic News –lehtistä, ja siinä on outattu ainakin tusinan verran katolisia pappeja. Hänelle on kerrottu pappien käynneistä homobaarissa. Siellä on nähty muutakin kirkon väkeä, mm. seminaarilaisia ja opettajia. Arkkihiippakunta ei hyväksy tätä toimintaa, vaan kutusuu sitä kerettiläiseksi vainoksi. Jostain syystä McKeeverin webbisivu catholictruth ei tällä hetkellä avaudu.

Miss McKeever itse sanoo, että katolista kirkkoa vaivaa moraalinen kriisi ja jotain oli tehtävä. Yksi noitavainon kohteeksi joutunut on edinbourgilainen pappi isä Ed Hone. Ms Mc Keever aloitti kirjekampanjan pappia vastaan, ja siinä vaadittiin ”tunnustusta”. Muitakin pappeja on ollut kohteena.

Vainoajat pieniä joukkioita tai yksityishenkilöitä

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Jo monessa tilanteessa on käynyt ilmi, että pieni joukko homojen vastustajia tai jopa yksittäiset henkilöt käyvät omaa sotaansa homoja ja lesboja vastaan. Internetin avulla pyritään luomaan kuva suuresta enemmistöstä. Esim. Riian priden yhteydessä ulkomaisia vieraita varoiteltiin no-pride-iskuryhmistä kaupungilla, mm. homobaarien lähistöllä. Kukaan ei sellaisia iskuryhmiä kuitenkaan nähnyt. Ja kymmenien tuhansien valtaisa vastamielenosoitus kuihtui lehtitietojen mukaan n. 1000 ihmiseksi huolimatta ilmaiskonsertista. Kiovassa Elton Johnin konsertin aikaan 100 vastamielenosoittajaa yritti häiritä 200 000 konserttiin tulijaa.

Millainen vastamielenosoitus nähdään Helsinki Pridellä? Viisi vai kymmenen vastustajaa? Jeesusbussi on Helsingissä
http://www.netmission.fi/index.php?id=2972
Sopivasti priden aikaan heillä on joukkokokoontuminen eduskuntatalon portailla ensi viikon keskiviikkona (aihe: vetoomus Suomen tilasta)
http://www.netmission.fi/index.php?id=2973

7 kommenttia

Viime vuoden Helsinki Priden aikaan oli myös bussillinen vastamielenosoittajia liikkeellä. Keksipaketteja eivät heilutelleet, etukäpäliään kyllä, ja hiukan turhan lähellä minunkin sijaintiani. Kulkueessa jouduimme väistelemän heitä ja puistostakin jouduimme useaan otteeseen etsimään järjestyksenvalvojia apuun tungettelijoiden poistamiseksi.
Kovasti jäin ihmettelemään, miksi poliisi oli antanut heille luvan järjestää tapahtumansa aivan Pridekulkueen ja puistojuhlan alueen vieressä, eikä sitten huolehtinut heidän pysymisestään omalla alueellaan.