Vihakirkon mielenosoitus epäonnistui Brooklyn Technical High Schoolin edustalla

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Juhani Viherlahti
  • 3

Brooklyn Technical High Schoolissa opiskelijoiden keskuudessa kiersi tieto Westboro Baptist Churchin aikomasta mielenosoituksesta oppilaitoksen edustalla. Kun kirkon mielenosoitus oli alkamassa, parisataa opiskelijaa ryhtyi kadun vastakkaisella puolella vastamielenosoitukseen. Poliisi piti ryhmät erillään. Kirkon plakaateissa luki mm. "Jumala vihaa teitä". Phelpsin porukka poistui ilmoitettua aikaisemmin. Opiskelijat katsoivat ajaneensa Phelpsin klaanin jäsenet pois.

New York Times -lehden uutisjuttu mielenosoituksesta

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

3 kommenttia

Phelpsin jengillä lienee jonkinlaisia masokistisia taipumuksia. Mikä muukaan enää selittää ehdoin tahdoin vihan keräämisen?
Masokistiset taipumukset selityksenä noille mielenosoituksille ja WBC:n toiminnalle on vain pieni osa. Vaikuttimia on monia muita. Äärimmäinen käyttäytyminen jopa amerikkalaisen mittapuun mukaan tuo takuuvarmasti mediajulkisuutta. Sitä tuo klaani hakee varmasti. Luultavasti mukana on silkkaa uskonnollista tärähtäneisyyttä yhdessä taitavaan ihmisten manipulaatioon.

Klaani on pysynyt varsin pienenä. Minua kummastuttaa se, että heillä on kokoonsa nähden liikaa rahaa. Mistä se oikein tulee? Sitä ei ole koskaan kerrottu julkisesti.

Erityisen vastenmielinen piirre heidän vastenmielisessä käyttäytymisessään on lasten ottaminen mukaan julkiseen toimintaan.