Brightonin kirjastoissa ´murder musicia´

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • vaeltaja2006
  • 23

Englannissa Brightonin kaupunginhallitus on ilmoittanut, että baarit ja klubit voivat menettää lupansa, jos ne soittavat jamaikalaista tai räppärien esittämää homovihamielistä musiikkia. Nyt on kuitenkin huomattu, että kaupungin kirjastoissa tätä musiikkia on runsaasti. Brightonissa on suuri homoyhteisö. Kirjastoista löytyy Buju Bantonin, Beenie Manin, Elephant Manin ja Sizzlan levyjä, joissa on homoihin kohdistuvia uhkauksia. Kaupunginvaltuutetut olivat hämillään, kun heille kerrottiin kirjaston runsaasta levyvalikoimasta.

Jamaikalla on erittäin vihamielinen ilmapiiri homoja vastaan, ja arvellaan, että tämä ns. "murder music" on yhteydessä homoihin kohdistuvaan väkivaltaan sekä Englannissa että Jamaikalla.

Brightonissa sanotaan, että kirjaston tehtävä on tarjota laaja valikoima, jossa näkyy erilaisia näkemyksiä ja mielipiteitä.

Kansalaisoikeusjärjestö OutRage on jo vuosia yrittänyt saada Englannista pois tämän ns. "murder musicin". Poliisi kielsi vuonna 2006 Bantonin konsertin. Bantonin kappale "Boom Bye Bye" kehottaa ampumaan homoja päähän, levittämään happoa heidän päälleen ja polttamaan heidät elävänä. Biisi on jälleen julkaistu uusissa kokoelmissa.

Beenie Manin laulu Bad Man Chi Chi Man ("huono mies - queer-mies") kehottaa myös tappamaan.
http://www.365gay.com

=====

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Samaa musiikkia löytyy suomalaisista kirjastoista. Buju Bantgonin "Boom bye bye" löytyy hyllystä mm. Keski-Espoon musiikkiosastolta. Myös Bad Man Chi Chi löytyy ainakin kuudesta pääkaupunkiseudun kirjastosta. Myös suomalaisen bändin "Impaled Nazarene" homovihamielinen biisi "Zero Tolerance" löytyy monista kirjastoistamme.

=====

Espoon Kirjastotoimenjohtaja Ulla Packalén, onko kirjastoalalla keskusteltu siitä, miten suhtaudutaan homovihamieliseen aineistoon, esim. kirjoihin, lehtiin tai äänilevyihin?


Lisää aiheesta:
http://ranneliike.net/keskustelu.php?act=rthrd&grpid=41&thrdid=5807

http://ranneliike.net/keskustelu.php?act=rthrd&grpid=41&thrdid=5389

23 kommenttia

Monista kirjastoista löytyy myös homovihamielistä kirjallisuutta, mm. Raamattu.
millikan kirjoitti: "Monista kirjastoista löytyy myös homovihamielistä kirjallisuutta, mm. Raamattu."

Heko heko... hyvä vitsi!