USA: Nuoret eivät pidä kirkon homo-opeista

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006

Amerikkalainen evankelinen mielipiteiden tutkimusinstituutti Barna Group on selvitellyt nuorten amerikkalaisten näkemyksiä uskonasioista. Enää ei uskota ehdoitta Jumalaan niin kuin vanhemmat sukupolvet tekivät. Yksi syy tähän on evankelisten kirkkojen homoviha. Ei-uskovaisista nuorista (16-29 vuotiaat) 91% on sitä mieltä, että kristityt edustavat anti-homoseksuaalisuutta. Kirkoissa kävijöistä on samaa mieltä 80%. Monet nuoret ihmettelevät, että homoseksuaalisuudesta on tehty suurempi synti kuin mikään muu. Kielteisimmin suhtaudutaan niihin kirkkoihin, jotka kovaäänisimmin hyökkäävät homoja vastaan.

Kirkot saavat kielteisiä pisteitä muissakin asioissa, mm. ennakkoluuloisuudessa, hurskastelussa ja ulkokultaisuudessa, vanhanaikaisuudessa ja politiikkaan sekaantumisessa. Positiivisia arvioita tuli hyvistä arvoista ja periaatteista sekä ystävällisyydestä.

Vanhoista ihmisistä suurin osa katsoo olevansa kristittyjä. Nuorista jo 40% katsoo, ettei ole kristittyjä. Tutkijat sanovat, että he ovat kirkon näkökulmasta lopullisesti menetetty joukko.

Tietoa koko tutkimuksesta
http://www.barna.org/FlexPage.aspx?Page=BarnaUpdate&BarnaUpdateID=280

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!