Puolan radikaalit: isä ja poika Giertych

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006

Maciej Giertych on tunnettu toisinajattelija EU-parlamentissa. Hänen poikansa herätti viime vuonna huomiota Puolan opetusministerinä. Erityissanoma oli: homopropaganda on lopetettava.

Isä Maciej on vaikuttava hahmo: 195-senttinen, ystävällisen näköinen, kohtelias. Tohtorin titteli on Oxfordista (dendrologia - puuoppi). Poliittisesti hän on "radikalisnski". Viime vuonna häneltä tuli kirjanen "Sivilisaatioiden sota Euroopassa". Kirjassa peloteltiin juutalaisilla, miten he eristäytyvät ja alkavat rodullisesti muuttua. Kirjanen sai EU-rahaa ja kannessa oli EU:n logo.

Maciej Giertych on EU-vastustaja. Hän istuu EU-parlamentissa liittoutumien ulkopuolisena ja taistelee sentralistista, sosialistista supervaltiota, EU:ta vastaan. Samalla hän on vaatinut poikansa tuella homojen vastaista lainsäädäntöä Puolaan, mutta nyt suunnitelma meni myttyyn vaalituloksen takia. Hänen puolueensa LPR, Puolalaisten Perheiden liiga, joutui ulos hallituksesta. Mutta puolue liittoutui ultrakonservatiivisen maaseutupuolueen, Samboonan kanssa. Syntyi "Liiga ja Itsepuolustus" ja se toimii yhteistyössä nuorisojärjestö "Yleispuolalaisen Nuorison" kanssa. Tämä nuorisoliitto toimii kuin natsien nuorisojärjestöt aikanaan: juutalaisvastaisesti.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Ulkopolitiikassa Giertych on löytänyt kumppaniksi Venäjän. Hän varoittelee, että kommunismi tulee nykyisin lännestä, missä vasemmistoarvot jylläävät.

http://www.newsclick.de/index.jsp/menuid/472005/artid/7919247

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!