USA: Pastori Fred Phelps jatkaa ristiretkeään

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Juhani Viherlahti

Surullisen kuuluisa pastori Fred Phelps teki Wyomingin kaupungille aloitteen homovastaisen patsaan pystyttämiseksi aukiolle, joka on "pyhitetty" Amerikan historian merkkitapahtumille, kuten itsenäisyysjulistukselle ja Magna Cartalle.

Phelps haluaisi pystyttää patsaan, joka on marmoria tai graniittia. Siihen kiinnitettäisiin pronssilaatta, jossa olisi Matthew Shepardin kuva, sekä teksti: "Matthew Shepard asteli Helvettiin 12.10.1998 uhmattuaan Jumalan varoitusta 'Sinun ei tule maata miehenpuolen kanssa, kuten naisenpuolen kanssa maataan; se on kammotus.' Kolmas Mooseksen kirja 18:22."

Kaupungin pormestari torjui kirjeessään patsaan pystyttämisen todeten, ettei se ole Yhdysvaltain historiaan liittyvä asia. Ehdotettu monumentti olisi vain Phelpsin henkilökohtaiseen uskonnolliseen näkemykseen perustuva asia.

Phelps saattaa viedä asian käsiteltäväksi oikeuteen.

Westboro baptisitiseurakuntaan kuuluu 70 jäsentä, lähinnä Phelpsin sukulaisia. Se ei kuulu kuitenkaan mihinkään Baptistien ryhmään.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

http://www.365gay.com/Newscon07/07/072707phelps.htm

************

Mielestäni pastori Phelps toimii loppujen lopuksi homojen puolesta. Hän pitää Matthew Shepardin järkyttävän murhan julkisuudessa, eikä anna sen unohtua. Samalla Phelps leimaa uskonnollisia ääriliikkeitä. Phelpsin toiminta ja ideat ovat niin yliampuvia, että hän vain etäännyttää ihmisiä kaikesta sellaisesta. Mielestäni kaikkein merkityksellisintä on se, että Phelps antaa räikeälle homovihalle kasvot, oman naamansa.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!