Homot ja lesbot armeijan leivissä

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006

Saksan laivaston reservimies kirjoittaa homolehdessä: "Jos kaikilla armeijassa olevilla homoilla olisi yhtenä päivänä pipo päässä, kaikki hämmästyisivät miten paljon niitä on." (Hinnerk)

Kukaan ei tiedä, paljonko homoja on armeijan maastopuvuissa, koska seksuaalisuus ei kuulu valintaperusteisiin. Armeijan ylitarkastaja sanoo, että tärkeää on, että asiasta puhutaan eikä syrjitä ketään.

Palvelusmääräykset vuodelta 1993 on nyt uusittu. Siellä määritellään, miten sotilaan tulee käyttäytyä univormussaan. Nyt korostetaan persoonallisuuden kehittämistä, eettistä ja kulttuurien välistä kompetenssia ja moraalista arviointikykyä. Nyt korostetaan myös perheen ja palveluksen välistä yhteyttä.

Aikaisemmin korostettiin josutavuutta ja liikkuvuutta. Mutta nyt otetaan huomioon myös aviovaimon ja perheen kotipaikka, eikä heitellä paikkakunnalta toiselle..

Nyt yritetään huomioida myös uudet perhemuodot. Homoilla on nyt esteetön pääsy armeijaan, myös johtopaikoille. 25 vuotta sitten oli ikävä tapahtumasarja neljän tähden kenraalin Günter Kiesslingin ympärillä. Silloin homosekusaalisuus nimettiin "turvallisuusriskiksi". Skandaalin ryvettämänä puolustusministeri Manfred Wörner pantiin ennenaikaisesti eläkkeelle. Armeijan turvallisuuspalvelu seurasi sýytetyn liikkeitä, mutta asiaa ei koskaan ole käsitelty pidemmälle. Kiessling rehabilitoitiin ja siirrettiin eläkkeelle.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Nykyään sotilaan homoseksuaalisuutta ei saa armeijassa millään tavoin moittia. Homoseksualaisuus on poistettu lakikirjasta (vuonna 1994). Siihen saakka homot saivat palvella armeijassa, mutta he eivät sopineet upseerin uralle.

Vuonna 2000 armeijan ylitarkastaja antoi ohjeet siitä, miten Bundeswehrissä menetellään seksuaalisuuden kanssa. Silloin naiset pääsivät armeijaan. Ylitarkastaja vaati suvaitsevaisuutta homoja kohtaan. Monet homot tulivat kaapeistaan. Vuonna 2002 perustettiin armeijassa palvelevien homojen ja lesbojen yhdistys.

Hauskoja uutisia armeijan ympäriltä:
http://ranneliike.net/keskustelu.php?act=rthrd&grpid=20&thrdid=3813

=====

Kiesslingin tapaus (kuvattu em. ketjussa):

1980-luvun alkupuolella Saksassa syntyi suuri kohu, kun väitettiin, että neljän tähden kenraali Günter Kießling oli Café Wüsten-baarin vakioasiakas. Baarin väki tunsi hänet nimellä "der Günter von der Bundeswehr", eli armeijan Günter. Häly oli niin kova, että jopa Suomessa tv-uutisten ykkösaiheena esiteltiin Kölnin homobaareja. Satuin juuri samaan aikaan oleskelemaan Kölnissä.

Puolustusministeri Manfred Wörner ensin palautti Günterin kunnian, mutta siirsi hänet saman tien eläkkeelle. Armeijan tiedusteluelin MAD oli pitänyt kenraali Günter Kießlingiä turvallisuusriskinä. Häntä voitiin painostaa. Tilanne vielä mutkistui, kun ilmaantui kenraalin kaksoisolento, ja puolustusministeri väläytti eroaikeitaan. Skandaali oli suuri. Olen joskus myöhemmin kysellyt, oliko kenraali todella homobaareissa. Paikalliset eivät ole varmoja, mutta sanonta jäi: "Lieber einen kalten Riesling als einen warmen Kießling" eli mieluummin kylmä riesling kuin lämmin (=homo) Kiessling.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!