Reggae-konsertti peruttiin Kanadassa

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Juhani Viherlahti
  • 2

Vain muutamia tunteja ennen, kuin jamaikalaisen reggae-taiteilijan oli määrä esiintyä konsertissaan Torontossa, se peruttiin. Konsertin järjestäjät perustelivat peruutusta sillä, että Elephant Man kannattaa musiikissaan väkivaltaa homoja ja lesboja kohtaan. Aikaisemmin konsertin peruuttamista pidettiin mahdottomana sopimuksellisista syistä.

Torstaina Toronton poliisi ilmoitti liittyvänsä kuulijoiden joukkoon. Jos musiikissa olisi ollut vähemmistöön kohdistuvaa vihaa, taiteilija olisi joutunut oikeuteen vastaamaan vihan lietsomisesta vähemmistöä kohtaan.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

2 kommenttia

Hyvä hyvä, rastapäät ruotuun! En ymmärrä miten suomalaisnuoret voivat vetää rastat päähänsä ja ajatella olevansa jotenkin "suvaitsevaisia" tai "tiedostavia". Sen lisäksi että se näyttää kamalalta se myös edustaa raakaa väkivaltakulttuuria mm. homoja ja naisia kohtaan. Jamaikalainen machismo on verenhimoista.
Tässä vielä lisää tuosta konsertin peruuntumisesta:

Ankara homoryhmien kritiikki on johtanut siihen, että Szzlan ja Elephant Manin kaksi konserttia Torontossa on peruutettu. "Stop Murder Music" on 20 järjestön yhteenliittymä ja he vaativat maahantulokieltoa näille miehille. Muusikot selittivät, etteivät he laula homovihamielisiä lauluja Kanadassa, mutta vastustajat sanovat, että heidän levyjään myydään vapaasti. Konserttien kanadalainen järjestäjä perui konsertit ilman selittelyjä. Poliisi oli uhannut valvoa tilaisuuksia ja keskeyttää, jos vihamusiikkia esiintyy.

Peruuntumisia on ollut tänä vuonna aikaisemminkin. Sizzlan ja Beenie Manin esiintyminen peruttiin heinäkuussa Kölnissä.
(queer.de)