Lähialueyhteistyö Venäjän suuntaan

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 2

GayRussia.ru-sivusto kertoo, että Karjalan alueen ihmisoikeusryhmä ""Molodeznaja" on kääntynyt 10. tammikuuta alueellisen parlamentin puoleen ja vedonnut siihen, että myös samaa sukupuoltaolevien avioliitot hyväksyttäisiin ja rikoslakiin liitettäisiin syrjintäkielto HLBT-ihmisiä kohtaan.

Karjalan autonomisen alueen parlamentin lehdistötoimisto on ottanut eilen asiana kantaa: ei ole ollut tyytymättömyyttä, koska ei ole esiintynyt homojen syrjintää. Ihmisoikeusryhmän johtaja Maxim Jefimova sanoo, että homot eivät näy syrjinnän pelossa, ja se, että syrjintää ei haluta nähdä, on omiaan lisäämään väkivaltaa homoja kohtaan.

http://www.gayrussia.ru/events/detail.php?ID=10680

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

==========

Onkohan meiltä Suomesta luotu minkäänlaisia yhteyksiä tähän Karjalan autonomisen tasavallan alueen ihmisoikeusryhmään tai -ryhmiin? Lähialueyhteistyöstä ainakin on puhuttu paljon.

2 kommenttia

Venäjän federaatiossa ollaan nurjamielisiä sille, että suomalaiset huseeraavat Karjalan tasavallassa. Se katsotaan vähän niin kuin sisäisiin asioihin puuttumiseksi.
Karjalan alueen parlamentti ei ota käsiteltäväkseen kysymystä samaa sukupuolta olevien avioliitoista. Asia ei ole tärkeä tai ajankohtainen. Asiasta ei tulla keskustelemaan parlamentissa. Asiasta ei mainita mitään Karjalan parlamentin nettisivuilla eikä ole tietoa, kuka on päättänyt, että asiaa ei oteta esiin. Parlamentin puhemiehet kuuluvat "Yhtenäinen Venäjä"-ryhmittymään. Vuonna 2006 lakivaliokunta tuki Moskovan päätöstä kieltää pride-tapahtuma.

Karjalan alueen ihmisoikeusaktivistit ovat perustelleen homoliittoehdotustaan sillä, että monet homot ja lesbot elävät parisuhteissa ja monilla on lapsia. Valtio ei kuitenkaan myönnä näiden parien sosiaalisia tai juridisia oikeuksia.
(GayRyussia)