Ted Haggardin ´restauraatio´ epäonnistui

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Juhani Viherlahti
  • 1

Amerikkalaisen megakirkon johtaja, pastori Ted Haggard paljastui runsas vuosi sitten miesprostituoidun palvelusten pitkäaikaiseksi käyttäjäksi. Hän oli kokeillut myös huumeita. Samaan aikaan hänellä oli kirkossaan kielteinen kanta homoihin.

Colorado Springs'in homovastainen New Life -kirkko ilmoitti äskettäin, että pastori Ted Haggard on keskeyttänyt viiden vuoden "henkisen restauraation" prosessin. Haggard aloitti "restauraationsa" tammikuussa 2007. Kolmen viikon kuluttua aloituksesta yksi hänen ohjaajistaan ilmoitti julkisesti, että Haggard on "täydellisesti heteroseksuaalinen".

Skandaalin kestäessä New Life ei ole pystynyt selittämään kuinka ex-gay-rukoukset ja neuvonta olisi voinut muuttaa Haggardin - taikka kenen muun tahansa - heteroksi.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Truth WinsOut -järjestö: "Vanhoillisten kirkkojen on aika myöntää, että heidän menettelytapansa homoseksuaalisuuden suhteen on ollut kokeilu, joka epäonnistui". Järjestö toivoo, että Haggard saavuttaa itsensä hyväksymisen.

Lähde Truth WinsOut:
http://www.truthwinsout.org/news/ted-haggard%e2%80%99s-inability-to-go-from-gay-to-straight-was-predictable/#more-360

1 kommenttia

Tämä eheytys-, aslan-, ex-gay- ja restauraatiohuhaa on saanut jälleen hyvän huonon esimerkin: koko homma tuntuu olevan jälleen kerran sieltä ja syvältä. American Chroniclen pakinoitsija irvailee tapahtuneelle täydestä sydämestä. Hän kysyy, että miksi kirkko ei pysty restauroimaan seksin alueen syntejä, kuten aviorikos, homoseksuaalisuus jne. Kirjoittaja ei tunne ainuttakaan henkilöä, joka olisi pystynyt osoittamaan tulleensa täydellisesti restauroiduksi, mitä se sitten tarkoittaneekin.

- Miten ihmeessä on mahdollista restauroida miestä, kuten Ted Haggard, joka kolmen vuoden ajan oli "kuukausihomona". Saisiko restauraatio hänet naimaan eukkoaan enemmän? Turha luulla, että hän lopetti restauraation antaakseen vaimolleen kenkää ja löytääkseen itselleen [miespuolisen] rakastajan. Se olisi liian mehukasta. Luulen, että hän lopetti koska hän haluaa antaa itsensä ei kenellekään muulle kuin "Jumalalle". Tunnen nuo tyypit. He perustavat uuden kirkon tai jotain vastaavaa. Lyön tästä vetoa vuoden palkkani. Hän ei olisi ensimmäinen ja tietenkin hän saa porukoita itseään seuraamaan.

- Haggardin restauraation lopettaminen ei ollut yllätys. Yllätys olisi, jos Haggard ei perustaisi jonkinlaista seurakuntaa seuraavan 12 kuukauden aikana. Jos hän pitää vaimonsa rinnallaan, on kyseessä pelkkä show, ei rakkaus. Haggard jatkaa peliään tavalla taikka toisella.