Italian vaalit - Berlusconi kärkkymässä

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 15

Italiassa hallitus sai epäluottamuslauseen tammikuussa, ja parlamentti päätettiin hajottaa. Uudet vaalit pidetään huhtikuun 13.-14. päivinä 2008. Pääministeri Prodi on kertonut, että hän todennäköisesti jättäytyy kokonaan politiikasta pois. Italia on viimeinen Euroopan maa, jossa katolisella kirkolla on suuri sananvalta politiikassa. Nyt on Berlusconi jälleen kärkkymässä voittoa.

Brodi yritti tuoda Italiaan homoliittoja, mutta se yritys kaatui. Jos Berlusconi voittaa vaalit, kaikki homojen ja lesbojen asiat todennäköisesti pyyhitään pois hallitusohjelmasta pitkäksi aikaa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

15 kommenttia

Berlusconin aiempien tempausten jälkeen pidän uskomattomana, että hän on jälleen varteenotettava ehdokas italialaisille (siis ainakin suurelle osalle). Löytyisiköhän selitys kyseisen herran omistamistaan mediatuuteista syytämästä propagandasta...
Italialaiset valitsivat aikanaan maitorauhasiaan julkisuudessa paljastelleen Ciccolinan Italian parlamenttiin. Kyllä siellä niin paljon kannattajia löytyy, että Berlusconi voi uusia paikkansa maan pääministerinä ja pistää maan talouden vieläkin pahempaan jamaan, kuin se jo oli hänen hävittyään vaalit edellisellä kerralla.

EU:n kannalta hänen voittonsa olisi kiusallinen.