Kreikan avioliittolaissa homoparin mentävä aukko?

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Juhani Viherlahti

Kreikkalainen lesbojärjestö OLKE ilmoittaa löytäneensä siviiliavioliittolaista aukon, joka mahdollistaisi samaa sukupuolta olevien avioliitot. 1982 säädetty laki puhuu vain siviilivihkimiseen osallistuvista "henkilöistä", määrittelemättä sukupuolta.

Järjestö ilmoittaa haastavansa rekisteriviranomaiset oikeuteen, jos nämä kieltäytyvät vihkimästä samaa sukupuolta olevia pareja siviiliavioliittoon.

Kreikassa valmistellaan siviiliparisuhdelainsäädäntöä, joka takaisia oikeuksia naimattomille pariskunnille. On vielä epäselvää, tulisiko tämä laki koskemaan myös samaa sukupuolta olevia pariskuntia.

Homoja suojaa Kreikassa syrjintäsuojalaki. Siitä huolimatta homot ja lesbot kertovat kohtaavansa laajaa syrjintää julkisuudessa ja myös työpaikoilla.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kreikan ortodoksikirkolla on uusi johtaja, arkkipiispa Ieronymos. Kirkko on vankkumattomasti vastustanut homoille ja lesboille myönnettäviä oikeuksia ja myös ajatusta rekisteröidystä parisuhteesta. Uusi arkkipiispa ei ole mitenkään ilmaissut vastustavansa ehdotettuja uudistuksia. Hän totesi muutoksiin olevan tarvetta ajan myötä.

Lähde: International Herald Tribune

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!