Schwarzenegger homojen oikeuksien puolella

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006

Kalifornian kuvernööri Arnold Schwarzenegger on luvannut taistella vastaan, kun kristilliset ryhmät yrittävät saada perustuslakiin homo-avioliittokiellon. Kaksi järjestöä on kerännyt nimiä kansanäänestystä varten ja kansanäänestys pidettäisiin marraskuussa. Perustuslain muutoksessa avioliitto määriteltäisiin vain naisen ja miehen liitoksi. Sellainen säädös on jo 26 osavaltiossa.

Schwarzenegger tapasi viime viikolla republikaanisen puolueen homoryhmän, ja hän sanoi, että sellainen perustuslainmuutos olisi vain ajanhukkaa. 200 läsnäolijaa hurrasi.

Schwarzenegger ei ole ollut kovin pidetty homopiireissä viime vuosien aikana. Hän on kaksi kertaa vetollaan estänyt avioliiton avaamisen homoille ja lesboille. Hän on ilmoittanut, että hän ei ole homoavioliiton vastustaja, mutta hän kunnioittaa aikaisempaa kansanäänestystulosta vuodelta 2000. Silloin homoavioliitto torjuttiin kansanäänestyksessä selvin numeroin.

Kaliforniassa on rekisteröityjä parisuhteita, mutta nyt ei tiedetä, miten mahdollinen perustuslain muutos vaikuttaisi niihin.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!