USA:n esivaalikierros

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 1

Obaman ja Clntonin kilpailu kiihtyy taas, kun edessä ovat tiistain esivaalit Pennsylvaniassa. Galluppien mukaan kummankin peli on jo menetetty, sillä McCain johtaa mielipidetiedusteluissa. Mutta presidentinvaalit ovat vielä käymättä.

=====

Poliittisesti vaikutusvaltaisin HLBTI-lehti Advocate julkaisi eilen avoimen kirjeen, jossa otetaan kantaa Obaman uskonnollisuuteen ja homomielipiteisiin. Lesbo ja mediatalentti Ann Canas ihmettelee, että kun Obama luottaa uskontoonsa mutta ei voi kannattaa homoavioliittoa, hän antaa viestin, että homous ja kristillisyys ovat toisensa poissulkevia.

Ann kuvailee, miten erilaisia ihmiset ovat, toiset ovat afro-amerikkalaisia, toiset ovat kristittyjä, jotkut pitkiä, monet perheellisiä. Ihmisiä on joka lähtöön. On myös singlejä toisin kuin Obama. Ja jotkut ovat kristittyjä ja samalla kuuluvat hlbti-vähemmistöön.

Obaman ja Clintonin ohjelmat HLBTI-asioissa ovat lähes identtiset. Homojen avioliitolle ei tule tukea. Mutta Ann Canas on havainnut Obaman näkemyksissä jotain vieraannuttavaa, jakavaa, epätietoista ja se tuo mieleen kauan vallinneen uskonnollisen vainon ja fanaattisuuden. Tällaiselle hlbti-väki on herkistynyt.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Ann Cavas muistutaaa mieliin Obaman vaalitaistelun vuonna 2004. Obama korosti Chicago Tribunessa olevansa kristitty, kun kyseltiin homojen avioliitoista. Tästä lausumasta voisi lukea, että ne ovat toisensa poissulkevia asioita. Kuitenkin rakkaus on yksi kristillisyyden peruskiviä ja kristillisiin seurakuntiin kuuluu Amerikassa 500 000 HLBTI-ihmistä. Obama yrittää pitää kristillisyyden ja homouden kahtena eri asiana, mutta Ann Cavas vakuuttaa, että uskovat homot ja lesbot eivät suostu sellaiseen erotteluun.

Monilla amerikkalaisilla on huoli traditionaalisen avioliiton asemasta. Mutta homojen ja lesbojen liitot ovat aivan yhtä arvokkaita ja siunattuja kuin Obaman edustama avioliitto.

Koko kommentin voi lukea tästä (serverivirheen vuoksi tätä kirjoittaessa jutun loppu ei näy)
http://www.advocate.com/exclusive_detail_ektid53511.asp

1 kommenttia

Nyt, kun sivusto taas on auki, niin tässä on jatkoa kirjeeseen (vapaasti lyhennettynä):


Obama on afro-amerikkalaisten pääkandidaatti presidentinvaaleissa. Mutta siinä väestön osassa elää vahva homofobia,. Monet mustat kirkot ovat vahvasti fundamentalistisia. Se on monissa perheissä vakava perheen yhtenäisyyttä tuhoava ominaisuus.

HLBTI-väki tukee uskonnonvapautta, mutta samalla Obamaa muistutetaan, että ei kovinkaan kauan siitä, kun mustat olivat syrjittyjä. Seka-avioliitot olivat kiellettyjä ja vaati pitkän taistelun, ennen kuin saatiin kansalaisoikeudet.

Kansakunnan tietoisuus on kuitenkin kehittynyt. Sitä osoittaa tämä vaalikamppailu. Nyt on ensimmäinen afro-amerikkalainen presidenttiehdokas. Hänen odotamme taistelevan fanaattisuutta ja ennakkoluuloja vastaan.

Obama on ilmaissut, että hän ei sekoita yksityisiä uskonnolisia ajatuksiaan poliittiseen ohjelmaansa. Se on viisasta teoriassa , mutta vaikeaa käytännössä. Hän on hyvä puhuja ja pystyy puheillaan vaikuttamaan yleiseen mielipiteeseen.

Ann Cavas sanoo, että tämä hänen kirjeensä on kutsu Obamalle tarkastella hieman lähemmin sitä osaa amerikkalaisesta yhteiskunnasta, jota hän näköjään tuntee vain huonosti. Kun Obama esittelee uuden maailmansa, siihen pitäisi saada mahtumaan myös kristityt ja yhtaikaa homot.

=====

Kirje kertoo siitä, että ainakin osa homo- ja lesboväestöstä on varuillaan Obaman suhteen. Kaunopuheisuuden takana saattaa piillä hlbti-väelle negatiivisia asenteita.