USA:n esivaalikierros (juttukommentit)

  • 1 / 1
  • vaeltaja2006
  • 19.4.2008 16:52
Nyt, kun sivusto taas on auki, niin tässä on jatkoa kirjeeseen (vapaasti lyhennettynä):


Obama on afro-amerikkalaisten pääkandidaatti presidentinvaaleissa. Mutta siinä väestön osassa elää vahva homofobia,. Monet mustat kirkot ovat vahvasti fundamentalistisia. Se on monissa perheissä vakava perheen yhtenäisyyttä tuhoava ominaisuus.

HLBTI-väki tukee uskonnonvapautta, mutta samalla Obamaa muistutetaan, että ei kovinkaan kauan siitä, kun mustat olivat syrjittyjä. Seka-avioliitot olivat kiellettyjä ja vaati pitkän taistelun, ennen kuin saatiin kansalaisoikeudet.

Kansakunnan tietoisuus on kuitenkin kehittynyt. Sitä osoittaa tämä vaalikamppailu. Nyt on ensimmäinen afro-amerikkalainen presidenttiehdokas. Hänen odotamme taistelevan fanaattisuutta ja ennakkoluuloja vastaan.

Obama on ilmaissut, että hän ei sekoita yksityisiä uskonnolisia ajatuksiaan poliittiseen ohjelmaansa. Se on viisasta teoriassa , mutta vaikeaa käytännössä. Hän on hyvä puhuja ja pystyy puheillaan vaikuttamaan yleiseen mielipiteeseen.

Ann Cavas sanoo, että tämä hänen kirjeensä on kutsu Obamalle tarkastella hieman lähemmin sitä osaa amerikkalaisesta yhteiskunnasta, jota hän näköjään tuntee vain huonosti. Kun Obama esittelee uuden maailmansa, siihen pitäisi saada mahtumaan myös kristityt ja yhtaikaa homot.

=====

Kirje kertoo siitä, että ainakin osa homo- ja lesboväestöstä on varuillaan Obaman suhteen. Kaunopuheisuuden takana saattaa piillä hlbti-väelle negatiivisia asenteita.