Selvitys USAssa: Homot eivät vaarana armeijalle

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 2

Neljä korkea-arvoista sotilashenkilöä on USAssa selvittänyt kysymystä homoista armeijassa. Tulos: homot eivät ole vaaraksi joukkojen yhtenäisyydelle. Jo Bill Clinton 1990-luvun alussa oli sitä mieltä, että homot sopivat armeijaan. Sen jälkeen ei ole seksuaalista suuntautumista kyselty.

Tämä uusi selvitys tehtiin Palm Centerissä Santa Barbarassa. Selvityksen yksi tekijä on kenraaliluutnantti Robert Gard, joka on taistellut Vietnamissa ja Koreassa Selvityksessä todetaan, että lahjakkaita työntekijöitä on potkittu pois, esim. vuosina 2003-2006 noin 800 armeijan työntekijää on saanut lähtöpassit, koska he olivat joko homo- tai biseksuaalisia. Monet muut on pakotettu valehtelemaan yksityiselämästään.

Homopelon takana on pelko joukkojen epävakaudesta. Mutta nyt selvitys torjuu tällaisen perustelun. Selvityksen tekijät mainitsevat kaksi tapausta, molempien sijoituspaikkana Espanja. Toinen puhui avoimesti homoseksuaalisuudestaan, toinen pysyi ohjeissa ja kertoi niitä näitä tyttöystävistään. Sotilastoverit olivat ärtyneitä tästä jälkimmäisestä. Jatkuva valehtelu tekee yhteistyön vaikeaksi.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Vielä vuonna 1993 USAn kongressi näki homot vaarana korkeille moraaliarvoille, järjestykselle ja kurille sekä joukkojen yhteenkuuluvuudelle, koska asevelitoverit eivät heitä hyväksy. Nyt todetaan selvityksessä, että esimiesten harjoittama vainoaminen on paljon pahempaa yhteishengelle kuin tieto siitä, että joukko-osastossa on joku homo.

http://www.derwesten.de/nachrichten/politik/2008/7/8/news-61016924/detail.html

2 kommenttia

Itse antaisit potkut niille, joilla on täysin irrationaalisia pelkoja. Ei semmoiset raukat sotahommissa pärjää.
Yhdysvaltain armeijan [eläköityneet] kenraalit vaativat, että armeija muuttaa nykyistä suhtautumistaan homoseksuaaleihin avoimempaan suuntaan. Yli sadan kenraalin allekirjoittamassa vetoomuksessa vaaditaan, että armeijassa työskentelevien ei tarvitsisi jatkossa peitellä seksuaalista suuntautumistaan.
Vetoomuksen mukaan avoimesti homoseksuaaleja sotilaita on esimerkiksi Israelin ja Britannian asevoimissa.
http://www.yle.fi/uutiset/ulkomaat/oikea/id107775.html

Vetoomuksessa on 104 entisen kenraalin allekirjoitus. Vuosi sitten 28 entistä kenraalia ja amiraalia allekirjoitti vastaavan lausunnon.
http://www.msnbc.msn.com/id/27774058/