Katolisen kirkon homofobian uusia käänteitä

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Juhani Viherlahti
  • 2

Katolisen kirkon homofobialla ei näytä olevan mitään rajaa.

Kardinaali Newman kuoli 1890. Hänet on haudattu toivomuksensa mukaisesti Birminghamiin elinikäisen ystävänsä viereen. Kardinaali Newmanin elämäntyönä oli koettaa saada anglikaanikirkko palaamaan takaisin katolisen kirkon yhteyteen. Kun hän epäonnistui, hän liittyi itse katoliseen kirkkoon. Nyt katolinen kirkko on etsinyt häneltä ihmetekoja julistaakseen hänet pyhimykseksi. Prosessiin kuuluu yhtenä askeleena autuaaksi julistaminen.

Katolinen kirkko ilmoittaa haluavansa kaivaa ruumiin ylös ja asettaakseen sen "nykyistä arvokkaammalle paikalle", että "kansanjoukot voisivat vaeltaa helpommin paikalle pyhimystä kunnioittamaan". Englannissa ilmestyvä PinkNews arvelee todellisen syyn olevan siinä, että on mahdollista tulkita nyt vierekkäin lepäävän kahden miehen suhteen olleen homoseksuaalinen, eikä siksi katoliselle kirkolle ja pyhimykselle sovelias.

Muissa medioissa on varovasti todettu, että eiköhän katolisen kirkon pitäisi kunnioittaa Newmanin toivomusta viimeisestä lepopaikastaan.

Kardinaali Newman on toinen kuuluisa englantilainen käännynnäinen Tony Blairin jälkeen. Varmaan sadan vuoden kuluttua katolinen kirkko selvittelee Toni Blairin ihmetekoja, julistaakseen hänetkin pyhimykseksi. ;-)

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Minun henkilökohtainen kantani on se, että katolisen kirkon homofobia alkaa saada makaabereja piirteitä.

http://www.pinknews.co.uk/news/articles/2005-8436.html#

2 kommenttia

On varmasti pyhimyksiksi julistettuja henkilöitä jotka on haudattu esim. vanhempiensa tai sisarustensa kanssa samaan hautaan tai vierekkäin. Voisi kysyä, miksi ei pelätä insestitulkintoja... No jaa, ehkä tämä menee liian kaukaa haetuksi, mutta jotenkin nyt täytyy kommentoida tätä järjettömyyttä.
Väittely aiheesta jatkuu. Homoaktivisti Peter Tathchell syyttää Vatikaania "moraalisesta vandalismista". Hän kysyy, kuinka paavi voi mennä muuttamaan kirkonmiehen esittämää toivomusta tulla haudatuksi sen miehen viereen, jonka kanssa hän eli elämänsä.

Katolisen kirkon edustaja on vastannut leimaamalla Tatchellin väitteet "homoaktivistin tempuksi". Edustaja kieltää että olisi mitään todisteita kahden miehen vääristyneestä seksuaalisuudesta.

Katolisen seurakunnan edustaja, jonka kirkkoon kiistelty kardinaali on haudattu toteaa, ettei miehiä ole haudattu vierekkäin. Arkut ovat noin kolmen jalan mitan etäisyydellä toisistaan!