USA: Epätoivon merkkejä konservatiivien puolella

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • JuhaniV
  • 2

Konservatiivisen American Family Association -järjestön perustaja Donlad Wildmon on lausunut: "Jos menetämme Kalifornian, jos ne tekevät tyhjäksi avioliittolakimuutoksen, pelkäänpä pahoin, että kulttuurisota on ohitse ja kristityt hävisivät".

On näkynyt muutamia merkkejä siitä, että ääriuskovaiset ja äärikonservatiivit Kaliforniassa ovat vakavasti alkaneet pelätä, ettei marraskuun äänestyksessä lakimuutos, joka estäisi samaa sukupuolta olevien avioliitot tule menemään läpi.

Vaikuttaa siltä, että vaikeaa olisi siellä enää peruuttaa. Talousihmiset laskeskelevat parhaillaan, kuinka mittavan dollariruiskeen Kalifornia saakaan homoavioliitoista. Amerikan suurin onnittelukortteja valmistava yritys on lähtenyt mukaan homoavioliittomarkkinoille julkaisemalla onnittelukortteja samaa sukupuolta oleville pareille.

Kuusi vuotta sitten New York Times julkaisi ensimmäisen samaa sukupuolta olevan henkilön avioliittoilmoituksen. Vuonna 2002 vain 69 lehteä suostui näitä ilmoituksia julkaisemaan. Nyt tuo luku on noussut selkeästi yli tuhannen.

Korviini ei ole kuulunut, että Suomessa mikään tavallinen lehti enää tällaisesta kieltäytyisi. Pitäisipä kokeilla mitä Uusi Tie -lehti tekisi tuollaisessa tilanteessa, kun ilmoitusta heille tarjottaisiin. Voitaisiinko sellaisesta kieltäytyminen katsoa syrjinnäksi?

2 kommenttia

AFA:n ainoaksi toivoksi taitaa jäädä, että se suuri ja kauan odotettu maanjäristys lopulta tulee ja nielaisee Kalifornian suurkaupungit... Siinä sitä olisi sitten aineksia jumalallisen koston ylistämiseen.
Jatkoa merkeille äärikonservatiivien epävarmuudesta antoi tutkimus, jonka mukaan yli puolet amerikkalaisista äärikonservatiiveista ajattelee, että kirkon pitäisi pysyä erossa politiikasta ja sosiaalikysymyksistä. Muutos neljän vuoden takaiseen on peräti 30 prosenttiyksikön nousu.

Periaatteessa saarnastuolista ei USA:ssa saisi ottaa kantaa politiikkaan. Toisin on todellisuudessa käynyt jo pitkän aikaa. Homoavioliittokysymys on ollut niitä kaikkein selvimpiä sosiaalipoliittisia kysymyksiä, joihin kirkko on puuttunut suoraan ja avoimesti. Nyt konservatiivit alkavat tajuta, että ihmiset ovat kyllästyneet ja huomanneet homoilla olevan nenä ja korvat aivan samassa paikassa kuin heteroillakin. Rähinä homokysymyksellä saarnastuolista ei tuokaan lisää kannatusta. Presidentiksi ei enää voi ratsastaa homokysymyksellä, kuten Bush aikanaan teki. Siispä konservatiiveilla on itsetutkiskelun paikka.

Mielipidetutkimuksesta uutisoi AP.