Englantilais-blogi raportoi tapahtumista

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 1

Venäläinen gayaktivistien sivusto Gayryussia.ru on edelleen pois käytöstä. Se julkaisee yleensä päivittäin useita uutisia Moskovasta ja maailmalta, mutta nyt sitä ei ole pystytty päivittämään perjantain jälkeen. Luultavasti viranomaisilla on sormet pelissä. Ei haluttu, että tiedot Moskovan pridestä leviäisivät.

Sen sijaan UkGayNews on tehnyt omalla tavallaan historiaa. Moskovan tapahtumia seurattiin ympäri maailmaa tämän sivuston kautta viime vuonna ja nyt jälleen. Saksalainen kansanedustaja Volker Beck kääntyi lauantaina oman maansa ulkoministeriön puoleen, ja Moskovaan meni tieto siitä, että maailmalla ollaan huolissaan homoihin ja lesboihin kohdistuvista toimenpiteistä. Volker Beck levitti senkin uutisen UkGayNewsin blogin kautta.

*****

Tällaisia "tapahtuma-blogeja" on ollut jo joitakin vuosia. Erityisesti antifa-liike on käyttänyt niitä mm. uusfasistien vastaisissa mielenosoituksissa. Nyt myös Amnestylla on ollut blogi Riiasta. Mielenosoitukseen tulijat kertovat havaintojaan eri puolilta kaupunkia, ja ne julkaistaan muutaman minuutin viiveellä blogissa. Samalla periaatteella on toimittu tietenkin iät ajat. Kun amerikkalaiset joukot hyökkäsivät Panamaan kukistaakseen vihaamansa diktaattori Noriegan, Panamassa asuvat amerikkalaiset soittelivat pitkin iltaa CNN:n suoraan tv-lähetykseen ja kertoivat, missä amerikkalaisia on nähty. Liikenneruuhkista kuullaan samanlaista "blogia" lähes joka iltapäivä paikallisradioissa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kansalaisjärjestöillä ei ole omia radio- tai tv-kanavia ja on aina ollut ongelmia saada omaa asiaa kuuluviin. Sen vuoksi nämä "tapahtumablogit" tarjoavat nopean ja halvan keinon levittää tietoa muillekin kuin paikallaolijoille.

Saammeko Helsinki Prideen blogin, joka kertoo, mitä on tapahtunut tai tapahtuu ja missä? Esim. kenellä on Espoossa parhaat munatemperat tai kuka juoksi pisimmälle Cooperissa? (Pora-liike? Ai niin, hän pyöräilee!). Ovatko vastamielenosoittajat taas samassa paikassa?

1 kommenttia

vaeltaja2006 kirjoitti: "
Saammeko Helsinki Prideen blogin, joka kertoo, mitä on tapahtunut tai tapahtuu ja missä? Esim. kenellä on Espoossa parhaat munatemperat tai kuka juoksi pisimmälle Cooperissa? (Pora-liike? Ai niin, hän pyöräilee!). Ovatko vastamielenosoittajat taas samassa paikassa?"

Cooper on kilpailua omaa itseään vastaan, ei muita.
Viimevuotinen tulostaulukko on vieläkin netissä: http://www.hot.fi/index.php/Lajit/GayCooper

Ai niin, viime vuonna minulla hajosi kenkä Gay Cooperia juostessa. En ole välineurheilija.
Leposyke on 52-58. Enköhän ole juoksukuntoinen.