Tunkeutuminen yksityiselämän alueelle maksoi

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • vaeltaja2006

Puolalainen lehti Twoje Imperium ja tv-kanava TVP ovat hävinneet oikeudessa ja joutuvat maksamaan huomattavat korvaukset. Lehti ja tv-kanava outtasivat tv-juontajan Krzysztof Ibiszin. Juontaja oli ennen naimisissa, mutta nyt tehtiin journalistista työtä ja selvitettiin, että hän elää miehen kanssa.

Juontaja voitti jo alemmassa oikeusistuimessa, mutta kaikki osapuolet valittivat. Ylemmässä oikeusasteessa lehden ja tv-kanavan todettiin tunkeutuneen yksityisalueelle ja ne joutuvat maksamaan juontajalle kohtalaisen vahingonkorvauksen. Summa on yhteensä ainakin 20 000 euroa.

Juontajan asianajaja piti summaa kovin pienenä, kun ajattelee, että julkisuuteen vuodettu tieto jää ikuisesti elämään.

Mediafirman puolustusasianajaja väitti, ettei juontaja ole mitenkään joutunut kärsimään ja ihmetteli, että sanan "gay" käyttö olisi jotenkin loukkaavaa nyky-Puolassa. Tämähän on kuin olisi kutsunut häntä varkaaksi tai alkoholistiksi.

Tuomioistuin tuomitsi sen takia, että loukattiin hänen yksityiselämäänsä. Mutta suullisesti tuomioistuimessa lausuttiin, että vaikka Puolan yhteiskunta on konservatiivinen, ei pidä ajatella niin, että informaatio jonkun ihmisen seksuaalisesta suuntautumisesta olisi loukkaavaa, vaikka osa ihmisistä olisikin sitä mieltä.

(QX)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!