AU: Papit pyytävät anteeksi HLBT-ihmisiltä

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Juhani Viherlahti
  • 2

Australiassa kristillisten pappien ryhmä nimeltä 100 Pastoria (100 REVS) on pyytänyt julkisesti anteeksi HLGT-ihmisiltä kristillisten kirkkojen kielteistä asennetta sateenkaari-ihmisiä kohtaan ja heidän kohteluaan seurakunnissa.

- Kirkko on ollut usein syvällisesti rakkaudeton HLBT-yhteisöä kohtaan.

- Olemme erittäin pahoillamme ja pyydämme HLBT-yhteisöltä anteeksiantoa. Me haluamme että kirkko olisi paikka, johon kaikki ihmiset olisivat tervetulleita. Me sitoudumme tavoittelemaan tätä päämäärää.

Ryhmä ilmoittaa tiedotteessaan, että he ovat kristillisten pappien ryhmä, joka vapaaehtoisesti ja henkilökohtaisesti esittää tämän anteeksipyynnön. He eivät virallisesti edusta mitään uskontokuntaa taikka kirkkoa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Ryhmän tiedote luettavissa heidän blogissaan:
http://100revs.blogspot.com/search/label/ministers

Joukko tähän ryhmään kuuluvia pappeja aikoo osallistua Sydneyn Mardi Gras -paraatiin osoittaakseen selkeän tukensa HLBT-yhteisölle.

2 kommenttia

100 pappia pyytää nyt anteeksi, ja kohta on taas jossain 500 000 uskovaisen mielenosoitus homoja vastaan.

En osta.
Nuo papit ovat varmasti tietoisia, että antaessaan nimensä ja naamansa tuohon ryhmään heitä vastaan tullaan ilman muuta hyökkäämään. Siitä oli jossain jopa huolestumisen ilmauksia.

Pidän pappien tekoa tärkeänä. Jotkut alkavat kyllin vahvasti tajuamaan vääryydet, joita heidän oma organisaationsa toteuttavat. Tietenkään siitä ei pidetä, että omat ryhtyvät kriittisiksi. Vertaan sitä Suomessa Yhteys-liikkeeseen liittyneisiin pappeihin. Esimerkiksi täällä ortodoksien piirissä oli varsin ärhäköitä aikeita mukaan liittyneitä ortodoksipappeja kohtaan. Onneksi heidän johtonsa hautasi valituksen komiteaan. Ei Yhteys-liikkeeseen mukaan tulleita luterilaisiakaan pappeja ole päähän silitelty.