Oliko satukuningas raiskaaja – kuningasmieliset pöyristyneitä

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 3

Baijerin satukuninkaasta, Ludwig II:sta on ilmestynyt uusi kirja. Kuningasmielisten mukaan se on suuri majesteetin loukkaus.

Ludvig II rakenteli satulinnoja, kuten Neuschwanssteinin ja Linderhofin. Hän oli homo, mutta nyt kirjassa sanotaan, että hän käytti seksuaalisesti väärin ratsusotilaitaan. Uuden kirjan (Ein König wird beseitigt: Ludwig II. von Bayern) tekijä on heidelbergiläinen psykiatri ja neurologi Heinz Häfner. Hän sanoo, että todisteet ovat vankat. Mutta kuningasmielisten puheenjohtaja Stefan Jetzt pitää kirjan väitteitä tuulesta temmattuina. Hänen mukaansa kuningas oli harras katolilainen eikä voi kuvitellakaan, että hän käsittelisi sillä tavalla alaisiaan.

Kuningas kuoli 1886, joten häntä ei voi enää kuulla tässä asiassa. Kirjassa on 540 sivua. Aineistona on kuninkaan kirjeitä alamaisille. Kirjeet käskettiin tuhota heti lukemisen jälkeen, mutta niitä on säästynyt. Kirjeissä on varsin yksityiskohtaisia anatomisia yksityiskohtia. Jo siihen aikaan kuninkaan homotaipumuksesta keskusteltiin kapakoiden pöydissä. Tämä ominaisuus vaikutti siihen, että Ludwigia oltiin kampeamassa pois kuninkaan virasta.

Berliiniläinen Ludwig-tutkija Peter Glowasz torjuu kirjan väitteitä. Hänen mukaansa kirjassa on rimanalituksia. Kirjeissä on viitteitä kuninkaan homoudesta, mutta ei siitä, että hän olisi hyväksikäyttänyt alamaisiaan. Epäilyt kuitenkin johtivat siihen, että kuningasta oltiin siirtämässä sivuun 1886. Glowasz on sitä mieltä, että kuningas ammuttiin, eikä hän hukkunut Starnberger-järveen, kuten virallisesti väitetään.

Kirjan tekijä Häfner valittelee, että Ludwigia pidettiin mielisairaana. Sitä hän ei ollut, vaan hän oli älykäs, lahjakas ja tieteistä ja taiteista kiinnostunut. Hänen ansiotaan on mm. Münchenin teknisen yliopiston perustaminen. Hänen ansioistaan on vaiettu.

http://www.merkur-online.de/bilder/2008/11/20/21112/1631146897-bayerns-koenigstreue-sind-aufruhr-grund-erschienenes-buch-eine-infame-majestaetsbeleidigung-ist.9.jpg

3 kommenttia

>>Kirjan tekijä Häfner valittelee, että Ludwigia pidettiin mielisairaana. Sitä hän ei ollut, vaan hän oli älykäs, lahjakas ja tieteistä ja taiteista kiinnostunut. Hänen ansiotaan on mm. Münchenin teknisen yliopiston perustaminen. Hänen ansioistaan on vaiettu.

Eivät kai nuo toisiaan poissulkevia tekijöitä ole? Käsittääkseni Ludwig oli melkoisen eksentrinen persoona kaikin puolin. Tuon linnojen rakentelun ja muun ekstravakantin selitykseksi voisi hypoteettisesti ajatella vaikkapa kaksisuuntaisen mielenhäiriön maanisia jaksoja...
Komea mies Ludwig kyllä oli. Komea, taiteellinen, kuningas ja homo. Minun tyyppiseni mies! Heh...
Viimeksi kun olin Linderhofissa, joku mainitsi että Ludwigin kuppaa hoidettiin elohopealla kuten tuona aikana oli tapana. Jos ei moisella hoidolla tule hulluksi, niin millä sitten.