Toisenlaisia Pride-tapahtumia: queer and rebel

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 3

Berliinissä järjestetään suuri CSD-paraati lauantaina, 28. kesäkuuta. Samaan aikaan kokoontuu jälleen pienempi ja valikoituneempi joukko vaihtoehto-pridelle eli Transgenialer CSD -marssille. Tämä on jo 11. kerta.

Koko juhannuksen jälkeisen viikon on erilaisia queer-tapahtumia. Queer and rebel -viikko järjestetään toista kertaa. Sinne kutsutaan monenlaista queer-vkeä. Ohjelmassa mainitaan tällaisia ryhmiä: all rebel queers, black bloc femmes, gangster punks, highwayman-trans, gothic butch, andro-fence-sitters or whatever freak you choose. Viikon ohjelmassa on erilaista poliittisuutta kuin enemmistön CSD-tapahtumassa. Esim. perjantai 27.6. on antirasistinen päivä, jolloin kokoonnutaan puheita pitämään ja marssimaan Neuköllnin kaupunginosaan, joka tunnetaan homofobiasta ja uusnatseista.

Transgenialer CSD:ssä erilaiset trans- ja queer-ihmiset ovat merkittävässä roolissa. Monelle katsojalle on yllätys, että se ei olekaan kikattava "transsulauma", vaan poliittinen sanoma on vahva. Marssilla ei unohdeta maahanmuuttajia, syrjintää, homo- ja transfobiaa, ylenmääräistä kaupallisuutta, ei myöskään työttömyyskorvauksilla eläviä.

Jonkinlaisen kuvan näistä asioista saa "mustan kanavan" sivuilta, jossa on tietoa myös englanniksi. Poliisi on ollut aktiivinen tämän priden ympärillä. Viime vuoden paraatin jälkeen naamioituneita ihmisiä vastaan nostettiin syytteitä. Transgenialer CSD:n järjestäjät syyttivät poliisia väkivaltaherkkyydestä.
http://www.schwarzerkanal.squat.net/veranstaltungen1.html

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

3 kommenttia

vaeltaja2006 kirjoitti:

> "kokoonnutaan puheita pitämään ja marssimaan Neuköllnin kaupunginosaan, joka tunnetaan homofobiasta ja uusnatseista."

Uusnatseista? Kyllä kai se on enemmän tunnettu homoja hakkaavista siirtolaistaustaisista nuorista.

Ai niin, sitähän ei saa Saksassa sanoa. Jos niin sanoo, niin sitten on rasisti ja uusnatsi.

Uusnatseja taas saa nähdä missä tahansa. Niiden näkeminen on oikestaan poliittisen korrektiuden osoitus.
Myös Hampurissa on vaihtoehto-pride (2.8.2008). Järjestäjä-ryhmään kuuluva Rebecca kertoo, että se on vaihtoehtona rituaalinomaiselle ja kaupalliselle CSD-viikolle. Viikon ohjelma on hyvin "queer". Sitä kutsutaan myös Rote Flora -tapahtumaksi. Siellä on kolmenlaisia ihmisiä: taiteilijoita, queer-ihmisiä ja sellaisia, jotka eivät halua mitään leimoja itseensä, vaan liikkuvat vapaasti erilaisilla queer-alueilla.

Poliittinen sanoma kiteytyy kaupallisuuden vastustamiseen ja moninaisuuden korostamiseen. Homoliittoja ei erityisesti arvosteta, koska se malli on lainattu muilta. Sen sijaan pitäisi pyrkiä muuten edistämään ihmisten erilaisten elämäntapojen moninaisuutta ja hyväksymistä.
(pink channel)

Saksankielellä, englanniksi en löytänyt
http://www.q-tipp.org/