Georgia peruutti suvaitsevaisuustapahtuman

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Juhani Viherlahti
  • 2

Georgiassa aiottiin pitää tapahtuma, jonka teemana oli suvaitsevaisuus ja kulttuurellinen vuoropuhelu. Tapahtumasta levisi huhuja, että se olisi todellisuudessa Gay Pride. Huhut olivat järjestäjien ilmoituksen mukaan vääriä. Organisoijia uhkailtiin jopa fyysisellä väkivallalla. Turvallisuuden vuoksi tapahtuma peruttiin.

Georgiassa voimakkaimpia homojen oikeuksien vastustajia on ortodoksikirkko. Sen vaikutusvaltainen johtaja tuomitsi aiotun tapahtuman.

http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/6914355.stm

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

2 kommenttia

Georgian presidentti Mihail Saakashvili vieraili Suomessa viime viikolla. Tänään on ilmestynyt ILGA-Europen ja hollantilaisen COC:n yhteistyönä selvitys HLBT-väen asemasta Georgiassa. Raportti on laaja, monipuolinen tietopaketti maasta. On kuvia, karttoja ja taulukoita. Suhtautuminen homosuhteisiin on laajalti vihamielistä. Heitä pidetään sairaina, syntisinä tai pervertikkoina. Raportti on englanniksi.
http://www.ilga-europe.org/europe/publications/non_periodical/forced_out_lgbt_people_in_georgia_august_2007

Samaan aikaan julkaistiin myös raportti Azerbaitsanin tilanteesta.
Georgian länsimielinen presidentti kävi kylässä täällä Suomessa pari viikkoa sitten. ILGA-Eurooppa on juuri julkaissut raportin homoista ja lesboista Georgiassa.

Hallitusta lähellä olevan tv-kanavan johtaja on irtisanottu, koska hänen kanavallaan reality-show-ohjelmassa esiintyi kilpailija, joka ilmoittautui homoksi, oli pukeutunut naisten vaatteisiin ja etsi seuraa. Kyseessä on ruotsalaisformaatin mukaan tehty ohjelma, jossa rakennetaan baari.

Ohjelman vapaamielisyys johti siihen, että Georgian patriarkka vaati shown keskeyttämistä. Myös presidentti Saakaschwilin kerrotaan olleen tuohtunut ohjelmasta. Transkilpailija on suljettu ohjelmasta ulos.
(Gayboy)