Republikaanien 100 hairahdusta

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 3

Amerikan republikaanit ovat tunnetusti hyviä ihmisiä. He julistavat moraalia ja pidättyväisyyttä. He haluavat kieltää abortin ja homoliitot. Mutta republikaaniset poliitikot puhuvat yhtä ja tekevät toista. Win McCormack on koonnut hakuteokseensa 100 republikaanista hairahdusta. Siinä on hairahdukset A:sta Ö:hön eli A adultery (avioero) Z zoology (eläinten kanssa seksi).

You Don’t Know Me. A Citizen’s Guide To Republican Family Values. Hakusanateos republikaanien perhearvoista ja skandaaleista, mukana myös heidän liittolaisensa, kristillinen oikeisto. Senaattori Larry Craig sanoi nuo sanat: „Just remember, you don’t know me.“ Hänellä oli seksisuhde miespuoliseen henkilöön, kuten ranneliikkeessä on laajasti raportoitu.

Kirjan tekijä kertoo, että idea kirjaan syntyi 2005-2007, kun republikaanien keskuudessa paljastui skandaali toisensa jälkeen. Ei ollut pelkkiä syrjähyppyjä, vaan hyvin erikoisia juttuja. Esim. tv-saarnaaja Jerry Falwell tukehtui masturboidessaan lateksivaatteisiinsa. Ja militantti abortinvastustaja jäi kiinni eläimiin sekaantumisesta. Yksi poliitikko raiskasi adoptiotyttärensä. Nämä ihmiset saarnaavat toisin kuin toimivat. Muutenhan ne jutut olisivat yksityisasioita, mutta tämä ristiriita tekee niistä julkisia.

Kirjan tekijä sanoo, että hänellä on tullut mieleen vahvasti sellainen ajatus, että ne ihmiset, jotka vaativat muilta rajoituksia seksuaalisuuteensa, haluavat peittää omia halujaan. Puhutaan kiivaasti perhearvoista, mutta rikotaan niitä oitis.

Mutta miksi kirjassa ei puhuta demokraattien hairahduksista kuten esim. Monica Lewinsky tai John Edwards? Kaksi syytä: Demokraatit eivät halua kahlita muita – niitä, jotka eivät halua elää perhearvojen mukaan. Ei siis ole valehtelua. Toiseksi: kirjassa on yli 100 tapausta. Vain 20 on syrjähyppyujä. 46 on seksijuttuja lasten kanssa.

Demokraattienkin puolella on samanlaisia. New Yorkin pormestari Elliot Spitzer toimi laitonta prostituutiota vastaan ja jäi maaliskuulla kiinni prostituoitujen hankkimisesta itselleen.

Mistä tämä kaikki mahtaa johtua? John Edwards sanoi sen niin, että vallassa oleville tulee harha, että kaikki on heille sallittua. Presidentinvaalit lähestyvät. Tekijä sanoo, ettei hän tiedä mitään Sarah Palinin rikkomuksia, mutta ulkokultainen se ihminen on. Hän itse oli raskaana ennen avioliittoa ja niin on nyt hänen tyttärensä. Kuitenkin hän vastustaa rahojen myöntämistä ehkäisyvalistukseen. Hän puhuu vain pidättäytymisestä. Siihen hän ei itsekään pystynyt,.

McCainilla oli juttuja, kun hän palasi Vietnamista ja oli vielä naimisissa, mutta niitä ei tähän kirjaan otettu. McCain oli ollut kuusi vuotta sotavankeudessa ja kärsinyt kidutuksesta.

Naisia ei kirjassa juuri ole. Ovatko he parempia johtajina? Se nähdään kun naiset pääsevät kunnolla johtoasemiin. Ehkä he ovat varovaisempia. Mutta on ollut viime vuosina naisopettajia, joilla on ollut seksijuttuja alaikäisiin.

Mistä mahtaa johtua, että nyt puhutaan paljon johtajien seksielämästä? Kennedyn aikaan lehdistö vaikeni. Se on totta. Kirjoittajan veli oli ollut siihen aikaan Washingtonissa lehtityössä ja päätoimittaja oli kertoillut Kennedyn naisista. Oli vaikea uskoa. Olisi luullut, ettei USAn presidentillä olisi moiseen aikaa. Mutta lehdistö oli diskreetti. Ei siitä puhuttu, jos se ei ollut rikollista tai vaarallista. Kaikki muuttui 1988, kun Gary Hart halusi demokraattien presidenttiehdokkaaksi. Hän kutsui lehdistön mukaan privaattielämäänsä ja yksi rakastajatar paljasti muutakin. Yksityisyyden ja julkisuuden raja murtui ja sitten tuli Bill Clinton.
http://zuender.zeit.de/2008/37/usa-sexskandale-republikaner-politiker

3 kommenttia

Vaeltaja, mielenkiintoinen huomio noista termeistä.

Kieliasiantuntija Douglas Harperin ylläpitämänhttp://www.etymonline.com -sivuston mukaan termi adulteration ei itse asiassa juontuisikaan samoista juurista kuin termi adult. Sivuston mukaan adult juontaa juurensa latinan sanasta "adultus" joka tarkoittaa "kasvaa" tai "kypsyä", ja adulteration puolestaan juontuu latinan sanasta "adulteratus" joka tarkoittaa puolestaan "rikkoa" tai "vietellä".

Se on jo hankalampi kysymys, onko noilla termeillä latinan kielessä sitten jokin yhteinen lähtökohta.

Kyseinen etymologiasivusto on tosiaan yksittäisen henkilön pitämä, joten lähteen luottetavuudesta en menisi 100% takuuseen.
Lisää nauloja republikaanien arkkuun


USAn sisäministeriöstä on paljastunut kahden vuoden tutkimuksen jälkeen monenlaista lahjustoimintaa. On otettu vastaan hotellimatkoja, lahjoja ja seksiä. Lahjojana öljyteollisuus. Raportissa kuvataan menoa näin: Huumeiden ja promiskuiteetin kulttuuri". Tutkinnan keskipisteenä on 13 virkamiestä öljy- ja kaasutoimituksista vastaavaa virkamiestä. Homoseksistä ei puhuta selvityksissä.

Pilaako valta nämä ihmiset?

http://www.sueddeutsche.de/politik/781/309716/text/?CMP=NLC-SDE071022&nlsource=taeglich.