Käyttäytymisohjeita Oktoberfestiin

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • (päivitetty )
  • vaeltaja2006
  • 2

Oktoberfest alkoi jälleen viime viikonvaihteessa. Homoille ja lesboille oli viikonvaihteessa paljon omaa ohjelmaa. Nettisivulla pyydettiin pidättyväisyyttä hellyydenosoituksissa. Kiellettyjä ne eivät ole, mutta olutteltta ei ole oikea paikka opettaa ihmisille, mitä on suvaitsevaisuus ja tasa-arvo. Näin siis nettisivulla. Kansallisessa asussa eli perinteisissä nahkahousuissa esiintyminen on ihan okey myös homoille.

Oktoberfest järjestetään nyt 176. kerran entisellä lentokenttäalueella (Theresienwiese) Münchenissä. Juhlat kestävät 16 päivää. Baijerilaisittain Wies'n eli oktoberfest on myös kymmenien tuhansien homojen ja lesbojen pyhiinvaelluskohde. Vanhan tradition mukaan Münchenin "Leijonaklubi" MLC (nahkakerho) järjestää kokoontumisen oktoberfestin aikana. Juhlat olivat viime viikonvaihteessa.

Gay Sunday menneenä sunnuntaina Bräurosl-teltassa oli erityisesti homoille ja lesboille. Eikä se ole mikään teltta, vaan aika kiinteännäköinen puinen ravintola. Siellä nähtiin tiukimmat nahkahousut ja muita perinneasuja. Eilen oli vielä jälkilämmittelyä. Oli Gay Monday. Nettisivusto opastaa hyvään pukeutumiseen.


Näin homot juhlivat Oktoberfestillä

Baijerilaiset nahkahousut ja tiukat pohjesukat kuuluvat perinteiseen miehen oktoberfest-asuun. Myös homoyhteisö on löytänyt perinteiset asut ja jättänyt nahka-asut ja chapsit vaatekomeroon.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Gastronomi Georg Heide kertoo, että Gay-sunnuntai Oktoberfestillä alkoi 1970-luvulla vahingossa. Münchenin Löwenklubista (leijonaklubi) otettiin yhteyttä Aluksi isäntä luuli, että kyseessä on vanha jalkapalloseura. Sitten sinne tulikin miehiä mustassa nahkassa. He olivat müncheniläisen fetissiklubin MLC:n jäseniä.

Aluksi homot olivat vain balkongilla Bräurosl-teltan takaosassa. Jo 1970-luvulla siitä muodostui megatapahtuma, joka hakee vertaistaan Euroopassa. Se on aina Oktoberfestin ensimmäisenä sunnuntaina Bräuroslissa klo 9 – 23, ja aina on täpötäyttä.

Tuhannet homot heijaavat ja tanssivat yhdessä, ja nauttivat, että kerran vuodessa he eivät ole enää vähemmistönä. Naisia on aika vähän ja ne harvat ovat pukeutuneina Dirnldl-perinneasuun, Henkilökunnalle mega-päivä on mainio, koska juomarahat ovat tavallista mittavammat.


Ei enää seksiorgioita


Nahka-, fetissi- ja muut testosteronimiehet ovat vähemmistönä. Valtaosa pukeutuu kansallisasuun, kertoo MLC:n tiedottaja Berndt Müller. Jotkut vielä haikailevat vanhoja aikoja, jolloin teltassa pidettiin isot seksiorgiat. Nyt se on mennyttä aikaa. Alkuaikoina oli iso konflikti isännän ja vieraiden välillä. Isäntä oli kyllästynyt seksikohellukseen, eikä enää suostunut varaamaan tiloja homoille. Nykyään pidetään huolta siitä, että kaikki esiintyvät kunnolla. Jos joku ylittää rajat, hänelle käydään huomauttamassa.

Homojen ja heteroiden välillä ei ole ollut minkäänlaisia hankauksia. Syrjiviä huomautuksia tai yhteenottoja ei juuri esiinny. Kuitenkin varoitetaan, että kotimatkalla myöhään yöllä kannattaa esiintyä aika matalalla profiililla. Kun on vähän juovuksissa, vaaroja voi olla matkassa.


Ylipormestari homojen tukena


Münchenin ylipormestari Christian Ude on viime vuosina useinkin puhunut homojen puolesta. Hän on sosiaalidemokraatti. Pormestari käy itsekin teltassa, tarttuu tahtipuikkoon ja johtaa teltan torvisoittokuntaa. Silloin tunnelma 8000 homon joukossa nousee huippuunsa. Tämäkin yksityiskohta on jo vanha perinne.

Jos joku puolustaa homoja, hänestä alkaa liikkua "sellaisia" huhupuheita. Niin ylipormestaristakin. Hänellä sattuu olemaan kesäasunto Mykonoksen saarella, ja siellä hän viettää kesiään perheensä kanssa. Huhut sen kun lisääntyvät. Pari vuotta sitten vaalitaistelun aikana pormestari laski leikkiä berliiniläisen kolleegansa kustannuksella: "Ich bin hetero und das ist gut so!" (olen hetero ja niin on hyvä). Ylipormestari on vuosittain Münchenin pride-paraatin (CSD:n) suojelijana.

Kaikki eivät pääse sisään juhlatelttaan gay-sunnuntaina, ja sen vuoksi jo joidenkin vuosien ajan on järjestetty Rosl-Montag eli seuraavana päivänä, maanantaina, juhlia jatketaan. Viikkoa myöhemmin eli huomenna (28.9.2009) on vielä yksi gayjuhla Fischer-Vronin teltassa. Siellä on mm. trans-esityksiä.

MLC on jo 32 vuoden ajan järjestänyt Oktoberfest-tapahtumaa.


(bbv-net.de)


Uutta pukeutumistyyliä löytyy oktoberfest-kaupasta

2 kommenttia

Terveiset Münchenistä ja Oktoberfesteiltä! Tuo että "pyydetään pidättyväisyyttä" taitaa olla vain perisaksalaista varmuuden varmistelua. Ettei vaan mitään ikäviä väärinymmärrystilanteita synny jne. Todellisuudessa olen näinä muutamana O-festpäivänä nähnyt useampia poika- ja tyttöpareja kävelemässä kaikessa rauhassa käsi kädessä sekä kaupungilla että festivaalialueella. Tämä München on ihan valtavan suvaitsevainen ja viihtyisä kaupunki. Sanoisin että se mitä täällä vähiten suvaitaan on suvaitsemattomuus. Zum Wohl!
Ei minullakaan ole parin ensimmäisen pävän perusteella mitään valitettavaa. Henklö jonka luona asun nyt nämä pari päivää, pitää tosin Müncheniä hyvinkin konservatiivisenä, mutta ehkä se ei näiden parin viikon aikana näy niin paljoa kuin yleensä. Berliini oli myös kaikin puolin hyvä kokemus, saa nähdä mitä Dresden tuo tullessaan...