Latvian häiriköt tuomiolla

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006

Yksi Latvian parlamentin jäsenen avustaja on tuomittu ulosteiden heittämisestä Riian Priden vieraiden päälle kesällä 2006. Janis Dzelme (32v.) naimisissa oleva parlamentaarikon avustaja määrättiin 100 tunniksi yhteiskuntapalvelukseen. Oikeuden mukaan hän häiritsi julkista rauhaa ja yleisesti hyväksyttyjä käyttäytymisnormeja.

Hän kuuluu Latvian Ensimmäiseen Puolueeseen (LLP) ja on New Generation -kirkon jäsen. Se kirkko tunnetaan voimakkaasta homofobiastaan. Syytetty kielsi heittäneensä mitään, mutta myönsi olleensa paikalla, kun homojärjestö Mozaika piti lehdistötilaisuutta.

Mozaikasta Kristine Garina sanoo, että tuomio on hyvin tärkeä. Se on viesti siitä, että kokoontumis- ja mielipiteenvapautta ei voi rajoittaa väkivalloin.

Tuomittu on parlamentaarikko Turlaisin avustaja. Turlais tiedetään yhtenä homofobisimmista parlamentaarikoista. Hän on verrannut homoja bakteereihin ja sikoihin.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Torstaina on odotettavissa toinen oikeudenkäynti, jossa syytetään yhtä riikalaista ja hänen 15-vuotiasta poikaansa räjähteestä, joka pamahti viime kesän priden loppuhetkillä, kun väki oli poistumassa Vermanes-puistosta.

(UkGayNews)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!