Glbt-urheilijoiden kattojärjestön hallitukseen suomalainen

  • Uutinen
  • Urheilu
  • Toimitus Ranneliike ry

Juha Meronen valittiin European Gay and Lesbian Sport Federationin hallituksen jäseneksi järjestön vuosikokouksessa Madridissa.

EGLSF on eurooppalaisten homo- ja lesbourheiluseurojen kattojärjestö, jolla on yli 100 jäsenseuraa, edustaen yli 10000 jäsentä. EGLSF on perustettu vuonna 1989, ja sen toiminta-ajatus on vastustaa seksuaalisuuden perusteella tapahtuvaa syrjintää urheilussa, aktivoida homo ja lesbourheilun yhdentymistä ja vapautumista sekä tukea kaapista ulostuloa, mahdollistaa ja koordinoida tiedonvälitystä eurooppalaisten urheilujärjestöjen ja turnauksien välillä sekä tukea uusien homo/lesbourheiluseurojen perustamista.

EGLSF omistaa myös järjestelyoikeudet suurimpaan eurooppalaiseen homourheiluturnaukseen, Eurogames'hin, ja myöntää niiden järjestelyoikeudet jäsenseuroilleen. Seuraava Eurogames-tapahtuma on vuonna 2007 Anterwerpenissa, jonne odotetaan noin 2000 osallistujaa ja 2008 Barcelonassa, jonne odotetaan noin 5000 osallistujaa. Maailmanlaajuisia kilpailuja ovat Gaygames ja Outgames, joihin molempiin osallistuu yli 10000 urheilijaa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Juha Meronen on ollut H.O.T. ryn toiminnassa mukana sen perustamisesta lähtien vuodesta 1997. HOT on EGLSFn suomalainen jäsenseura. HOTilla on lähes 200 jäsentä, ja se järjestää ohjattua urheilutoimintaa 13 lajissa, suurimpina aerobic, sulkapallo, lentopallo, uinti ja sähly. HOTin edustajat osallistuvat myös kansainvälisiin kilpailuihin, ja useimmiten hyvällä menestyksellä.

Lisätietoa:
- www.eglsf.info
- www.hot.fi

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!