Leipzigissä homojen ja uusnatsien marssi yhtä aika

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 9

Leipzig

Leipzigissä marssivat yhtaikaa 21. heinäkuuta homot ja uusmnatsit. Tarkoituksena on ollut että 300 uusnatsia marssii rautatieasemalta kansanmurhan muistomerkille. Nyt toivotaan, että kaupunki kieltäisi natsimarssin, mutta miten. Etsitään oikeudellista perustetta kieltää natsimarssi.

Homojen marssiin odotetaan 1000 ihmistä ja erityisen vaatralliseksi muodostuu saapuminen jä poistuminen, kun metroon joutuu yhtaikaa homoja ja natseja. Poliisi on varautunut monen sadan poliisin voimin ja vedenheittoautoin (mikä se on suomeksi, help????) ja helikopterein. Ai niin, se on vesitykki!

==========

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Wienisssä ensi lauantaina


Wienin Ringillä on lauantaina 12. sateenkaariparaati. Teemana on ”Ole sellainen kuin olet”. Järjestäjät toivovat, että lopputilaisuudessa on ainakin 35 000 ihmistä. Kadun varsille odotetaan ainakin 100 000 katsojaa.

9 kommenttia

Kaikilla saksalaisislla natsisivuilla kerrotaan, että poliisi on kieltänyt Leipzigin natsimielenosoituksen ensi lauantaina. Sen piti olla samaan aikaan kun kaupungissa järjestetään Leipzigin Pride eli CSD-paraati.

Nyt tietenkin kiinnostaa se, miten demokraattisessa maassa kielletään mielenosoitus. Eilisessä kiertokirjeessään natsimielenosoituksen järjestäjä kertoo. Kun hän kävi tekemässä ilmoituksen mielenosoituksesta, alkoi säpinä. Homo- ja lesbojärjestöt yhteen ääneen vaativat mielenosoituksen kieltämistä. Leipzigin kaupunki ilmoitti tällä viikolla faksilla, että natsimarssi on kielletty. Syytä kieltoon ei mainittu. Järjestäjää ihmetyttää, että CSD täyttää koko keskustan ja natsimarssi suunniteltiin n. 2 killometrtin päähän keskustasta. Järjestäjä aikoo valittaa kiellosta. Hän ilmoittaa vielä, että marssi pidetään ja teemana on: ”Työtä kotimaassa kunnollisella palkalla”.

Leipzig on ollut tunnettu vasemmistolainen kaupunki. Nyt uusnatsit ovat alkaneet vahvasti järjestäytyä ja tämän vuoden aikana on järejstetty paljon erilaisia luento- ja kerhotapaamisia. Kaupungin vasemmistoilme saattaa pian horjua ja tilalle tulee äärikansallinen natsiilme.

Kaikki anti-natsimieliset on kutsuttu vastamielenosoitukseen lauantaiksi. On siis odotettavissa isot rähinät. Nämä ns. antifa-joukot ovat suoran toiminnan joukkoja, jotka käyvät heti tappeluun natsien kanssa.

(Lähde: Indymedia)
Kieltämättä outoa, luulisi että natsit saavat järjestää mielenosoituksen siinä missä muutkin.