Bremen: Evankelikaalista tapahtumaa vastustetaan

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 8

Bremenin evankelikaalinen nuorisokonferenssi aiheuttaa yhä enemmän vastustusta. Huhti-toukokuun vaiheessa pidettävään 5-päiväiseen tapahtumaan on ilmoittautunut 14 000 osallistujaa. Anti-seksistinen liitto järjestää mielenosoituksen avajaistilaisuuden aikaan vappuaattona. Myös homot ja lesbot järjestävät vastamielenosoituksia. Toissa päivänä oli kokous, jossa yhteisesti suunniteltiin toimenpiteitä. Mukana oli edellä mainittujen lisäksi vasemmistopuolue, sosiaalidemokraatit ja vihreät. Kokouksen yhteinen näkemys oli, että evankelikaalinen tapahtuma tähtää homoseksuaalisuuden ja abortin tuomitsemiseen. Uskonnollinen tapahtuma tarjoaa seksuaalieettisesti yksipuolista näkemystä. Mielenosituksissa ei hyökätä henkilökohtaista kristillistä uskoa vaan fundamentalismia vastaan.

Myös vapaa-ajattelijat ja ateistit ovat lähdössä vastatoimiin. Kristilliseen tapahtumaan kuuluu raitiovaunuaktioita, joissa raitiovaunuissa saarnataan, lauletaan ja todistetaan. Vapaa-ajattelijat paheksuvat tällaista matkustajien pakkosyöttöä, ja julistavat matkustusboikotin kolmeksi illaksi kaupungin raitiovaunuihin.

Taustaa: Kun kristillisestä tapahtumasta alettiin vuoden alussa puhua, huomasivat homojärjestöt, että ohjelmassa on homojenparannusseminaari ja aborttia vastustava workshop. Heti selvisi, että kyseessä on fundamentalistinen tapahtuma. Homojen ja vihreiden paheksunta johti homojenparannusseminaarin peruuttamiseen. Myös Saksan hallitus otti kantaa homojen parantamisyrityksiin ilmoittamalla pitkässä ja perussteellisessa lausunnossaan, että homoja ei voi eikä pidä parantaa.

Nyt vastustajien joukko on laajentunut huomattavasti. Vihreillä on siinä keskeinen asema. On paheksuttu, että valtio antaa tällaiseen hyvin yksipuoliseen tapahtumaan 250 000 valtionapua. Kirkon taholta varoitellaan, että ei pitäisi liikaa yrittää tukahduttaa erilaisia näkemyksiä ja maailmankatsomuksia.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

8 kommenttia

Bremenin fundamentalistinen Christival-nuorisotapahtuma alkaa tänä iltana, ja se jatkuu sunnuntaihin saakka. Tapahtumaan odotetaan 15 000 osanottajaa. Päivien aikana järjestetään monenlaisia seminaareja, workshopeja, yms.

Tapahtuma herätti pahaa verta, kun paljastui, että ohjelmassa oli myös homojenparannusseminaari. Se poistettiin vastalauseiden jälkeen ohjelmasta. Saksan liittohallitus antoi seikkaperäisen raportin homojen parantamisyrityksistä, ja lopputoteamana hallitus ilmoitti, että homoja ei voi eikä pidä parantaa.

Ohjelmassa on kuitenkin edelleen esim. abortinvastainen seminaari. Tilaisuuden vastustajat pitävät sitä haitallisena nuorille, jotka ovat hyvin epävarmassa elämänvaiheessa. Christival-tapahtuman vastustajat ovat liittoutuneet "moninaisuus"-yhteenliittymäksi, ja kristillisen tapahtuman liepeillä järjestetään monia vastatapahtumia.

Bremenin vihreiden nuorten edustaja vertasi Christival-tapahtuman evankelikaalisia näkemyksiä homoista natsien näkemyksiin. Hän ihmetteli, että millä perusteilla väitetään homojen olevan sairaita tai syntisiä. Christivalin järjestäjät uhkaavat oikeudella ja solvaussyytteellä, jos vihreiden edustaja ei peru puheitaan. Natsin kaltaiseksi ei ketään saa sanoa.
Kovia iskulauseita


Bremenissä on käynnissä evankelikaalien suurtapahtuma Christival. Se on houkutellut paikalle paljon mielenosoittajia. Ja mielenosoittajien iskulauseet ovat rajuja: "Masturbieren statt Missionieren" (masturboikaa älkääkä tehkö lähetystyötä) ja "Evas Genitale statt Evangelikale" (Eevan genitaaleja evankelikaalien sijaan). Mutta varsinainen vastalause koskee uskonnollisen tapahtuman fundamentalistisuutta ja homofobisuutta. Mielenosoittajat sanovat, että nuorison modernin pop-kulttuurin valepuvun alla tyrkytetään äärioikeistolaista maailmankuvaa. Homofobian lisäksi on avointa naisvihamielisyyttä ja arjen seksismiä.

Osa mielenosoittajista kiinnitti huomiota siihen, että Christival tarjoaa perinnäistä kaksijakoista mies-nais-kuvaa. Mutta mielenosoituksiin osallistuneet ääri-vasemmistonuoret olivat vähän samoilla linjoilla, ja mielenosoituksen johto vaati vasemmistomiehiä pitämään vähän pienempää ääntä.

Äärivasemmisto on aika kärkäs väkivaltaisiin mielenosoituksiin. Nytkin pieni joukko särki aitoja ja yritti tunkeutua juhla-alueelle. Ääriryhmän puolestapuhuja oli jo edellisenä päivänä ilmoittanut, että poliisi estää puheet Christival-tapahtuman sisäänkäynnillä ja siinä syy hulinointiin.