Homot kuluttavat tuplaten rahaa heteroihin nähden

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Juhani Viherlahti
  • 2

Kanadalaiset sateenkaari-ihmiset kuluttavat kaksi kertaa enemmän rahaa matkaillessaan kuin heterot. Tällaiseen tulokseen on tullut kyselyssä Kanadan homojen ja lesbojen kauppakamari (Canadian Gay and Lesbian Chamber of Commerce).

Kanadalaiset homomiehet, biseksuaalit, lesbonaiset ja transsukupuoliset matkailijat käyttivät yhteensä 5,4 miljardia dollaria Kanadassa viime vuonna.

Tutkimuksessa todettiin myös että 83% sateenkaarimatkailijoista on sitä mieltä, että Kanadalla on aivan oma linjansa toivottaessaan sateenkaarimatkailijat tervetulleiksi. Kanada arvioitiin erittäin korkealle Hollannissa, Australiassa, Yhdistyneessä Kuningaskunnassa ja Ranskassa.

Uutisen julkaisi verkkolehti The Record.com Torontossa 30.6.2007

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

2 kommenttia

Amerikkalainen viranomainen totesi eilen tv-haastattelussa, että Englannin äskettäisten terroritekojen vuoksi Euroopasta saapuvien matkailijoiden tarkastuksia ja valvontaa tullaan entisestään kiristämään. Tällaisen lausunnon jälkeen USA tuntuu aikaisempaa vieläkin epäkiinnostavammalta homoturistin matkustuskohteelta.

Vuosia sitten matkustin USA:han parhaimmillaan kolmekin kertaa vuodessa. Osa toki työmatkoja. Nyt teen kaikkeni välttääkseni menemästä siihen maahan minkään syyn vuoksi. Viimeisestä USA:n matkasta onkin jo kulunut useita vuosia.

Kanadassa olen käynyt myös useita kertoja. Se on monella tavalla USA:ta miellyttävämpi paikka. Kulttuuri ja meno ovat amerikkalaisia tuntuvasti rennompia. Kanadalaiset ovat tehneet sen alleviivatusti esimerkiksi USA:n ja Kanadan välisellä rajalla länsirannikolla. Viimeksi siellä käydessäni Kanadan puolella kaikki oli siistiä. Kauniita kukkaistutuksia ja hyvin hoidettu tienoo. Rajavirkailijat toimivat sympaattisesti. Kun ajoimme rajan yli USA:n puolelle, kohtelu oli sellaista, että tunsin itseni rikolliseksi. Alue oli hoitamatonta ja siivotonta. Se oli kuin isku päin kasvoja.

Meitä ei aikoihin ole kiinnostanut erityisesti notkuminen homokapakoissa. Aivan tavalliset turistikohteet ovat kiinnostavampia. Tärkein tekijä on se, ettei homoturistina tarvitse olla varuillaan tämän nimenomaisen seikan vuoksi.

Kanada on mitä ilmeisimmin matkakohteemme lähitulevaisuudessa.
Yhdysvalloissa eivät kyllä viranomaiset ole omaksuneet palveluasennetta yhtään ja rajaviranomaiset ovat viranomaistenkin sisällä ihan oma lukunsa. Mutta asenteet ovat parantuneet sitten 1960-luvun jääkauden, silloin saattoi käydä niin, että kun amerikkalainen transnainen kävi Kanadassa, niin Yhdysvaltain rajaviranomaiset eivät tahtoneet päästää enää takaisin omaan maahansa.
Amerikansuomalainen (Suomen kansalainen) kävi lomailemassa Suomessa eikä häntä päästetty Los Angelesin tullissa enää Yhdysvaltoihin, kuulemma oleskeluluvan ehto on se, ettei poistu maasta - hevonkukkua on. No, kaveri lensi Tijuanaan, Meksikoon ja ylitti rajan sieltä ongelmitta.
Minulta kysyttiin passia rajavyöhykkeellä. Minä sanoin INS:n ukoille, ettei heillä ole mitään oikeutta kysyä minulta passia. Kunhan tekivät kiusaa. Tähän viranomaisten kiusantekoon törmäsi siellä joskus.