Nobeltiedemies herättää pahennusta

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 12

Vuoden 1962 lääketieteen nobelpalkinnon saanut James Watson (79-vuotias) on herättänyt pahennusta esittämällä, että mustat afrikkalaiset ovat tyhmempiä kuin valkoiset. The Independent -lehti kertoo tänään, että Lontoon tiedemuseossa on peruttu tämän amerikkalaisen tiedemiehen esitelmä. Ihmisoikeusjärjestöt ovat raivostuneet Watsonin näkemyksistä. Prof. Tatu Vanhasella on ollut samantyyppisiä ajatusmalleja.

Watson on aikaisemminkin herättänyt pahennusta. Vuonna 1977 hän esitti, että naisella tulee olla oikeus aborttiin, jos geenitutkimuksella pystytään osoittmaan, että lapsesta tulee homoseksuaalinen. Samassa yhteydessä hän väitti, että värillisillä ihmisillä on vahvempi libido kuin valkoisilla. Muutenkin hän on puhunut positiivisesti eugeniikasta (tarkoittanee rotuhygieniaa, jota natsit harrastivat).

Watson keksi tutkijakollegansa kanssa DNA:n kaksoiskierrerakenteen vuonna 1953.

http://www.dolomiten.it/nachrichten/artikel.asp?KatID=d&p=5&ArtID=102116

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

12 kommenttia

  • 1 / 12
  • Tittelintuure
  • 19.10.2007, 1.21
Nin rasistiselta kuin tämä kuullostaakin, niin herran väitteissä linee hiukan perää. Afrikkalaiset saattavat olla älykkyydeltään valkoihoisia heikompia, koska he eivät ole saaneet tarpeeksi ravintorikasta ruokaa. Aivan samalla tavalla valkoihoinen tyhmentyy, jos sukupolvesta toiseen jatkuu ravintoaineiden puute.
Jaa että tummaihoisilla vahvempi lipido? Tämä väite pitää omien kokemuksieni perusteella täysin paikkaansa! Fakta on myös se. että tummaihoiset ihmiset tulevat aikaisemmin sukukypsiksi kuin valkoihoiset.
Minkä lisäksi koulutus, ympäristö yms vaikuttaa mitattavaan älykkyysosamäärään.

Se on ihan todellinen havainto mitä on tehty että keskimäärin mustat saavat huonompia lukemia älykkyystesteissä kuin valkoiset. Se mitä tuosta havainnosta pitäisi päätellä on sitten ihan eri juttu...