Mikä on moraalitonta Venäjällä

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 10

Levada-keskus on suorittanut mielipidetutkimuksen Venäjällä. 1600 ihmistä arvioi erilaisia moraalisia kysymyksiä joulukuun 2007 lopulla. Homoseksuaalisuus oli yhtä paheksuttavaa kun marihuanan poltto. 84% ei hyväksynyt niitä. Vain 4% vastaajista piti homoseksuaalisuutta hyväksyttävänä. 5% ei pitänyt sitä minään moraalikysymyksenä ja 5% ei osannut vastata kysymykseen.

Polygamiaa piti 74% epämoraalisena, alkoholiriippuvuutta 73% ja peliriippuvuutta 63%. Veronkierto oli tuomittavaa 62%:lle. Lahjuksia piti moraalittomina vain noin puolet vastaajista. Kuolemanrangaistusta piti moraalittomana kolmasosa.

Se on yhteiskunta, jossa moraalittomuuden huippu on homoseksuaalisuus. Se pätee miesten ja naisten keskuudessa, nuorten ja vanhojen keskuudessa.

=====

Komsomolskaja Totuus -lehdessä oli eilen lukijakysymys: Voiko nainen adoptoida lapsen, jos nainen edustaa toisenlaista seksuaalisuutta, mutta hän muuten pystyy tarjoamaan hyvät elämänolosuhteet. Lehden asiantuntija vastaa, että Venäjän laissa ei kielletä homoilta tia lesboilta adoptio-oikeutta. Papereissa sitä ei kysytä, mutta haastattelussa se voi tulla esiin, kun keskustelllaan siitä, miksi nainen ei ole naimisissa. Ensi isjassa etsitään perhettä, jossa on isä ja äiti, mutta laki ei kiellä yksinäiseltä adoptiota.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Millaisiiin ratkaisuihin päädytään todellisissa tilanteissa, siitä ei ole tietoa.

(GayRussia)

10 kommenttia

1600 ihmistä ei ole koko Venäjä. Kyllä Venäjällä on suuri homofobia, mutta en uskoisi että kaikista Venäjän asukkaista 84 % sanoisi huono homoudesta. Kysymys on vielä, kenellä kyseltin.
Nimimerkki Amurin kysymys on aiheellinen: keneltä kysyttiin?

Levada-tutkimuskeskuksen tulokset ovat aiheuttaneet keskustelua Venäjän lehdissä. Kysytään: onko homofobia lisääntymässä Venäjällä? Aikaisemmat tutkimukset ovat osoittaneet, että vain 47% väestöstä tuomitsee homoseksuaalisuuden. Erilaiset tavat kysellä asioita johtavat erilaisiin tuloksiin.

Gayaktivisti Nikolaj Aleksejev muistuttaa blogissaan siitä, että duuman vaaleissa Mordoviassa äänesti 102% äänioikeutetuista. Prosenttiluvut voivat hämätä. Voi olla, että moni homokin pitää homoutta moraalisesti kyseenalaisena. Entä missä on prosenttiluvut avioeroihin tai syrjähyppyihin suhtautumisesta.

=====

Venäjän kommunistisen puolueen kansanedustaja Viktor Iljukin sanoi toissa päivänä "RBK tänään" -lehden haastattelussa, että homous on uudelleen tehtävä rangaistavaksi Venäjällä. Homoista hän puhui pederastreina. Venäjällä on kaikin keinoin estetävä homoseksuaalinen propaganda.

Kommunistinen puolue on yksi Venäjän konservatiivisimmista puolueista. Sillä tavoin se eroaa vahvasti maailmanlaajuisesta kommunistisesta liikkeestä, jossa puhaltavat liberaalimmat tuulet. Rankan, Italian ja Saksan kommunistit puhuvat tällä hetkellä jo avioliiton avaamisesta myös homopareille. Jopa Kiinassa on yrityksiä seksuaalisten vähemmistöjen integroimiseksi yhteiskuntaan.

(GayRussia)