Paavin vierailun aikana ei osoiteta mieltä

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 15

Paavi Australiaan

New South Walesin hallitus Australiassa on säätänyt Sydney'iin "kuonokoppa"-lain, jonka mukaan paavin vierailun aikana ei saa osoittaa mieltä. Paavi on kylässä heinäkuun 15.-20. päivinä ja siellä vietetään maailman nuorison päivää. Paikalle odotetaan 250 000 ihmistä. Poliisille on myönnetty ylimääräisiä oikeuksia. Jokaiselle väärinkäyttäytyvälle pamahtaa jopa 3 400 euron sakko.

Tällainen "katolisten suojelulaki" on herättänyt kova kritiikkiä. Keskiviikosta alkaen Sydneyn keskikaupungilla on ollut mielenosoittajia, joilla on ollut t-paita, tekstinä mm. "Paavi - go homo". Ensi viikosta alken tällainen pukeutuminen on kiellettyä.

Opiskelija-, homo- ja ateistijärjestöt suunnittelevat mielenosoitusta 19. heinäkuuta. On muodostettu "NoToPope"-koalitio. He osoittavat mieltään lakia vastaan ja paavin homopolitiikkaa ja kondomipolitiikkaa vastaan.
(Queer)

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

15 kommenttia

Millä kieltoa on perusteltu virallisesti? Ovatko ihmiset jo niin vihaisia, että vaarana olisi mellakka, vai onko kyseessä silkka mielipiteenvapauden loukkaus?
Onpa todella uskomatonta! Sääli että salamurhakulttuuri on kuollut eikä kukaan ole tiettävästi paaviakaan yrittänyt päästää hengiltä pitkään aikaan. Vielä 60- ja 70-luvulla ongelmallisilla valtionpäämiehillä oli hyvä mahdollisuus joutua eläväksi maalitauluksi...