ILGA Euroopan uusin transseksuaalien terveystutkimus

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Pora-liike

Transihmiset ovat keskimääräistä köyhempiä. 40% transnaisista ja 36% transmiehistä oli palkkatyössä, 31% teki täyspitkää työpäivää.

37,4% vuositulot ovat alle EUR20000, 49,4%:lla on vuositulot alle EUR25000 kun taas EU27:n keskiarvo on EUR28000.
(Verrataankohan omenoita ja appelsiinejä tässä, sitä tutkimus ei paljasta)

Transseksuaalien määrä on räjähdysmäisesti kasvanut.

Terveydenhuollossa on monenlaisia puutteita kohtelussa joka maassa. Räikein mainituista esimerkeistä tuli Unkarista, jossa transnainen riisuttiin alasti miespuolisten potilaiden nähden.
Transihmiset yrittävätkin kaikin tavoin välttää terveydenhuollon pakollisia kuvioita ja rutiinitarkastuksia nöyryytyksen ja epäasianmukasien kohtelun pelossa. Suomesta oli siteerattu vastaus jossa transnainen ei halunnut mennä lääkärintarkastukseen kun häntä kohdeltaisiin mielenterveyspotilaana.

Minusta kyllä ongelma on ainakin Suomessa enemmän siinä, että transtutkimus tuo tai on tuonut alleviivatusti epäilyksen henkilökunnan pätevyydestä.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Suomi saa pyyhkeitä steriliteettivaatimuksesta. Sitä pidetään ihmisoikeusrikkomuksena. Ei se minulle kyllä näy sellaisena. Transprosessi johtaa steriiliyteen joka tapauksessa ja sukusoluja on voitu tallentaa hyvissä ajoin ennen prosessiin ryhtymistä.

37% transihmisistä asuu yksin, mikä on paljon keskimääräväestöä enemmän.

Suuri terveysongelma löytyy ihan omasta kädestä, transihmiset yrittävät itsemurhaa 8 kertaa muuta väestöä useammin. Normiväestössä sellaiset, joilla on ollut ongelmallinen lapsuus yrittävät itsemurhaa 2-5 kertaa muita enemmän, joten luku on siihenkin nähden suuri.

Transihmiset ovat lyhytikäisiä. Rupeaisikohan selitys löytymään.

Raportin mukaan ongelma lyhykäisyydessään on se, että mitä sanotaan salissa, ei toteudu käytävillä. Vaikka ihmisoikeuspäätöksiä on tehty, niitä ei noudateta EU:n jäsenvaltioissa.

Suomessahan on tämä venäläinen tapa, "vot bumaga i bumaga, tam praktika i praktika" eli tässä on paperit, muualla ovat käytännöt. Siksi minusta lainsäädäntötyö onkin melko yhdentekevää kun lakien noudattamista ei tunnu valvovan tässä maassa yhtään kukaan.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!